Špičková nizozemská cyklokrosařka Inge van der Heijdenová z ambiciózního celku Fenix-Deceuninck ztratila na pátém místě 11 sekund. Na šestém a sedmém místě dojely nejlepší Češky, Kristýna Zemanová a Eliška Kvasničková z týmu Brilon. Do cíle dovedly celý peloton s odstupem 18 sekund

Wlodarczyková před druhou etapou vede s náskokem 6 sekund, díky zisku 10 bonusových sekund v cíli a 2 sekund na rychlostní prémii. Švédské reprezentantky však mají početní výhodu, Rissvedsová ztrácí 6 sekund a Fahlinová 8 sekund a budou nepochybně nebezpečné, vždyť Rissvedsová loni královskou etapu vyhrála. 

Zanettiová ztrácí 10 sekund, zatímco Van der Heijdenová už 23 sekund a Zemanová s Kvasničkovou a další závodnice mají odstup přesně půl minuty

V královské etapě si pořadatelé připravili tři vrchařské prémie 1. kategorie, kde se budou rozdělovat 10, 8, 6, 4 a 2 body, tedy dvakrát víc, než na závěrečné prémii 2. kategorie. Malwina Mulová získala v první etapě 13 bodů, takže se bude muset hodně snažit, aby si udržela zelený trikot. O vrchařské soutěži se dnes rozhodne definitivně, protože ve zbývajících třech etapách už žádné vrchařské prémie nejsou. 

Před rokem se peloton ve stejné etapě roztrhal na malé skupiny a až těsně před cílem se na čele sjela skupina 13 cyklistek a ve spurtu byla nejrychlejší Jenny Rissvedsová. Vzhledem k chladnému počasí, v Beskydech je kolem 10 stupňů, by dnešní etapa mohla být ještě náročnější.