Jumbo - Visma bude mít v příštím roce jeden z nejambicióznějších týmů světa. V týmu zůstává světová jednička Primož Roglič a přichází vítěz Giro d´Italia a druhý muž Tour de France Tom Dumoulin. Na nejzkušenějšího Stevena Kruijswijka toho, zdá se, moc nezbude, ale s tím je připraven bojovat. 

"Je skvělé, že Tom přichází. Bude velkou posilou pro Grand Tours a etapovým závodům. Ale můžete to i otočit. Tom s námi chce jezdit, protože máme velmi dobrý tým. Je potenciálním vítězem Tour de France, o tom už všechny přesvědčil. Dává to tým ještě více možností, v třítýdenních závodech budeme bráni velmi vážně v souboji s Ineosem," tvrdí Kruijswijk v rozhovoru pro Helden.

Steven Kruijswijk si uvědomuje, že konkurence uvnitř týmu značně narostla: "Budeme se všichni muset snažit ještě více, abychom si zasloužili místo na závody Grand Tours. Ale chceme se stát nejlepším týmem na světě a k tomu potřebujeme nejlepší jezdce. A když budu někde lídrem, pak mám v Tomovi velmi dobrého spolujezdce. Vycházíme spolu dobře." 

Dvaatřicetiletý Nizozemec patří k nejspolehlivějším závodníkům na třítýdenních závodech, na pódium se dostal poprvé až na letošní Tour, ale dříve už dokázal být čtvrtý na Giru a Vueltě a pátý na Tour. V první desítce dokončil sedm Grand Tours. V životě však získal pouze dvě vítězství, v roce 2011 vyhrál etapu Kolem Švýcarska a v roce 2014 celkové pořadí Arctic Race of Norway.

V porovnání s Rogličem a Dumoulinem není vítězným typem závodníka a Jumbo - Visma chce vyhrávat, i na Grand Tours. Na Kruijswijka proto možná zbude role luxusního domestika. "Počkejte a uvidíte jak bude vypadat příští rok. Příchod Toma byl samozřejmě ohlášen předem, rozhodnutí bylo učiněno společně s týmem. Bylo na Merijnu Zeemanovi a generálním řediteli Richardu Pluggeovi aby zjistili, zda se do týmu ještě někdo vejde. Musím počkat a uvidím, jak bude vypadat příští rok. To bude jasné už tuto zimu," dodává Kruijswijk. 

V jeho zájmu je jet Tour de France, kde je málo časovek a hodně horských etap: "Vypadá to moc dobře, čeká nás spousta výškových kilometrů. Ale nemusí se jet jen na Toma nebo Primože. Uvidíme později, v jakém složení se vydáme na Tour."