S touto překvapivou informací přišel belgický deník Het Laatste Nieuws. Podle zdrojů HLN si chce Lefevere udržet licenci WorldTour a za podpory svých loajálních sponzorů, kterými jsou firmy Quick-Step, Latexco, Renson, ale také slovenský Janom, složit tým z cyklistů, kteří mají platné smlouvy a v Jumbo-Visma pro ně nebude místo. 

Podle HLN to bude přibližně dvacet jezdců a rozhodně nepůjde o žádné béčkové cyklisty, do nizozemské sestavy Richarda Pluggeho by totiž mělo odejít jen šest jezdců, mezi nimiž jsou Remco Evenepoel a Yves Lampaert, ale Kasper Asgreen, Ilan Van Wilder, Mikel Landa, Julian Alaphilippe a nejspíš i Češi Josef Černý a Jan Hirt by měli zůstat v belgickém celku. Zaměstnancům a závodníkům zatím nebylo nic oficiálně potvrzeno, ale bylo jim naznačeno, že zatím si nemusí hledat nové angažmá. 

20230711TDF1061-A.S.O._Charly_Lopez.jpg

Bude potřeba nabrat další závodníky, protože celek WorldTour musí mít minimálně 27 jezdců. Pokud by Lefeverův tým získal jen licenci Pro, stačí závodníků méně. 

Lefevere by se ve svém týmu bez Evenepoela mohl soustředit na to, co mu jde nejlépe, na budování sestavy klasikářů a sprinterů a nesnažit se vytvořit tým, který by měl konkurovat nejlepším v celkovém pořadí Grand Tours. 

Jak tedy bude vypadat to avizované spojení? Nejspíš se přesune pouze sponzor Soudal a několik závodníků, že mezi nimi bude i Evenepoel je reálné a také pravděpodobné. Podíl v týmu pod názvem Soudal-Visma by měl získat Zdeněk Bakala, současný majoritní vlastník Soudal Quick-Step. Také dodavatel kol Specialized by měl sponzorovat celek okolo Jonase Vingegaarda, Wouta van Aerta a Remca Evenepoela.

Opět se však jedná o spekulace, dokud nebude vše oficiálně oznámeno, není nic jisté.