Celek Mitchelton - Scott měl od vypuknutí pandemie vážné existenční problémy, které by měla vyřešit nadace Manuela Fundación. Mění se i název týmu. Manuela Fundación je španělská nezisková organizace sídlící v Granadě, která zatím nebyla oficiálně představena světu. Měla by se zaměřovat na podporu sociální péče. V prvních letech pouze ve Španělsku. Prezentace proběhne až 4. října.

Organizaci Manuela Fundación vede a dotuje z vlastních zdrojů Francisco Huertas: Emilio Rodríguez, sportovní ředitel Manuela Fundación a Shayne Bannan, generální manažer Mitchelton - Scott, udělali v poslední době spoustu práce. Je to úžasná příležitost a čest, že jsme dosáhli dohody. Chceme poděkovat Gerrymu Ryanovi za všechnu jeho práci, která dostala tým na vrchol. Nyní budeme pokračovat v tomto odkazu a nadále budeme přinášet radost fanouškům tohoto sportu."    

Sám Gerry Ryan většinově financoval tým GreenEdge od jeho založení. Společnost Mitchelton je jeho vlastní, ale nyní už bylo nutné sehnat finanční podporu: Máme za sebou období nejistoty v posledních několika měsících a jsme proto nadšení z podpory pana Francisca Huertase, která nám zajistí existenci i po roce 2021. Vždy jsme věřili, že náš produkt a naše hodnoty jsou pro potenciální partnery atraktivní. Toto dlouhodobé partnerství má velký význam, zejména s přihlédnutím k nedávným událostem nejenom ve světě cyklistiky a sportu." 

Kdo je Francisco Huertas a jakým způsobem bude tým Manuela Fundación financován, není zcela jasné. Huertas se prý v minulosti pokusil koupit třetiligový fotbalový klub Real Jaén a sponzoruje cyklistický tým kategorie U23 v Granadě, ale jinak je neznámou postavou. Tým Mitchelton - Scott neuvádí mnoho informací a Manuela Fundación je v současnosti neexistující projekt. Přežití australského týmu po roce 2020 rozhodně není jisté. 

Tým Mitchelton - Scott má pro příští rok podepsanou smluvu s deseti závodníky, ostatním kontrakt končí a patří mezi ně i lídři Adam a Simon Yatesovi.