Marc Soler (Movistar) předvedl nejlepší výkon za několik posledních sezón a v posledních 15 kilometrech 3. etapy Kolem Romandie ujel všem soupeřům a dojel si pro dres lídra celkové klasifikace. Soler dokončil s náskokem 22 sekund před první skupinou, ve které kvůli pádu chyběl Rohan Dennis (Ineos Grenadiers).

Díky tomu vede s náskokem 14 sekund před Geraintem Thomasem (Ineos Grenadiers), Richiem Portem (Ineos Grenadiers) a Sonnym Colbrellim (Bahrain Victorious). Dennis se propadl na 23. příčku s odstupem 1:04. 

Deštivá etapa byla náročná pro všechny. Skupina uprchlíků měla velkou naději na úspěch, ale Ineos Grenadiers udržoval Charlieho Quartermana (Trek - Segafredo), Johana Jacobse (Movistar), Stefana Künga (Groupama - FDJ), Sandera Arméeho (Qhubeka Assos), Kobeho Goossense (Lotto Soudal), Stefana Bisseggera (EF Nippo) a Mathiase Reutimanna (Švýcarsko) udržoval blízko.

V posledním stoupání, 12 kilometrů před cílem, byli dostiženi poslední uprchlíci a Marc Soler si počkal na závěrečných 500 metrů výjezdu a zaútočil. Rychle získal 20 sekund náskoku před Ionem Izaggirem (Astana - Premier Tech), který byl před cílovou páskou dojet skupinou pronásledovatelů.

Soler se v úniku udržel a pokusí se udržet žlutý dres a náskok 14 sekund i v královské sobotní etapě a závěrečné časovce ve Fribourgu. Dojezd soubor i etapy na vrcholu stoupání Thyon 2000 je v ohrožení kvůli nepříznivému počasí. Kvůli počasí je start závodu o dvě hodiny dřív, než byl původně plánován. Cíl by nově měl být kolem 15. hodiny.