Etapa byla zajímavě poskládaná. Nejprve čtyři okruhy přes cílový prostor s jedním 3km stoupáním o průměru přes 5%, pak 30km výjezd z 35 do 862 metrů nad mořem, po dlouhém a prudkém klesání nájezd zpět na cílový okruh a znovu čtyřikrát. Závěrečných 5 km se odehrálo na rovině.

Krátce po startu odjelo šest lidí: Wirtgen (Bingoal), Rivi (Eolo-Kometa), Piras (Beltrami), Dima (Giotti Vitctoria), Wright (MG K-Vis) a vedoucí muž vrchařské soutěže Garosio (Biesse Carrera). Maximálně najeli na peloton, vedený jezdci Ineosu, 3 minuty.

80 km před cílem atakoval z hlavní skupiny Mathieu Van der Poel (Alpecin-Fenix), rychle si vytvořil výrazný náskok na peloton a dojel si do skupiny uprchlíků. Ve chvíli, kdy do cíle zbývalo 40 km, zůstala na čele pouze čtveřice: s Van der Poelem ještě Wirtgen, Garosio a Rivi. Jejich náskok přesahoval 2 minuty. Po dalších 20 km měla vedoucí čtyřka ještě minutu k dobru.

Když se 11 km před cílem přiblížil peloton na dohled, zaútočil znovu Van der Poel, ale vše marné. Byl pohlcen stíhací skupinou. Z ní hned poté zaútočil Schmid (Quick-Step) s Concim (Itálie). Vytvořili si nevelký náskok, ale kilometr od cíle byli i oni dojeti.

Mathieu Van der Poelovi se jeho dnešní snažení nakonec přeci jen vyplatilo. V cíli byl nejrychlejší ze skupiny 45 jezdců, v níž na 15. místě dojel Josef Černý.

V průběžném pořadí se nic podstatného nezměnilo. Eddie Dunbar (Ineos) je stále lídrem pořadí jednotlivců, bodovačku vede jeho týmový kolega Hayter, který dnes dojel druhý, Garosio dnes navýšil své vedení ve vrchařské soutěži, nejlepším mladíkem je další borec Ineosu Tulett a i v týmech je Ineos nejlepší.

Zítra čeká závodníky poslední etapa, v jejíž druhé polovině se budou muset dostat přes čtyři kopce, přičemž třikrát si dají stejný, 5,3 km dlouhý s průměrným sklonem 6,2%. Z jeho vrcholu pak do cíle zbývá 25 km ve sjezdu a po rovině.