Do poslední etapy závodu  nastoupil ve žlutém trikotu vedoucího jezdce doposud suverénní polský závodník Daniel STANISZEWSKI, který měl dvacet bodů náskoku před druhým italským borcem Matteo DONEGOU. 
V první polovině finálové etapy se první dva jezdci průběžného pořadí hlídali a jejich bodový odstup zůstal prakticky beze změn. Po polovině závodu se však podařilo italskému jezdci spolu s dalšími závodníky získat kolo náskoku, které se hodnotí ziskem dvaceti bodů. Jelikož mezi těmito závodníky nebyl dosud vedoucí Polák, Matteo DONEGA tak smazal bodovou ztrátu, se kterou do etapy vstupoval. A dramatický souboj o prvenství vrcholil.
Ital poctivě sbíral bod po bodu a protože polskému jezdci v závěru došly síly, dojel si Matteo DONEGAz týmu Cycling Team Friuli pro zasloužené první místo v celkovém pořadí závodu, které korunoval vítězstvím v posledních dvou závěrečných dvojnásobně hodnocených sprintech. Na druhém místě tedy skončil Polák Daniel STANISZEWSKI a chytrou jízdou, kdy využíval soubojů prvních dvou borců, se na třetí příčku celkového pořadí vyšvihl Nicolas PIETRULA z Dukly Praha.
1. Matteo DONEGA (Cycling Team Friuli - Itálie) 253 bodů
2. Daniel STANISZEWSKI (Polsko) 230 bodů
3. Nicolas PIETRULA (Dukla Praha) 212 bodů
4. Jan KRAUS (Dukla Praha) 176 bodů
5. Filip PROKOPYSZYN (Polsko) 164 bodů
Jan Brychta/Světcyklistiky.cz