161 km, 943 výškových metrů. Kromě šesti různých rychlostních prémií také dvě vrchařské. První na 12. km. To byl důvod, aby bezprostředně po startu odjel Matúš Štoček. Po prémii, kterou vyhrál, k němu dorazili další čtyři závodníci.

Mezi nimi Alexis Gougeard z klubového VC Rouen 76. Ten Gougeard, který odjezdil osm sezón v AG2R Citroën a poté v roce 2022 přestoupil do B&B Hotels. A po jeho krachu musel vzít zavděk klubovým celkem.

To však zdaleka nebyla konečná. Dopředu dojelo dalších 23 lidí, z ATT ale nikdo. Po třech zástupcích tu měly St. Michel a Van Rysel-Roubaix. V tomto počtu a s náskokem 1 minuty na peloton dojeli k druhé vrchařské prémii, umístěné přibližně v polovině trasy. Matúšovi (na titulním ilustračním snímku z Tour de Hongrie) se podařilo pobrat body za 2. místo a po etapě oblékl dres nejlepšího vrchaře!

Z pelotonu se vydalo stíhat vedoucí skupinu pět závodníků, z ATT v ní nikdo opět nebyl. 50 km před cílem činily rozestupy +1:20 a +3:30! A ty se v dalším průběhu spíše zvětšovaly.

V závěru kolem 15 km do cíle se čelní skupina na větru rozdělila. Matúš zůstal ve druhé části. V první měl tři závodníky Van Rysel. S blížícím se cílem se vpředu začalo taktizovat, naopak skupina s Matúšem do toho šla, takže rozestup se zmenšoval. 

Posledních 5 km se jelo na cílovém okruhu, takže se do sebe zamotaly skupiny s pelotonem, tudíž docela chaos. Matúš byl nakonec klasifikován na 15. místě.

"Lídrem na pořadí byl určen Matúš, takže pozitivní je, že byl vepředu a že má vrchařský dres. Škoda byla, že vpředu byl z týmu sám," řekl k etapě Petr Kaltofen.