Etapa na 147,4 kilometru s cílem v hlavním městě Ománu Maskatu byla zvlněná s posledním stoupáním pouze deset kilometrů před cílem. Přesto se vpředu udrželi všichni sprinteři. Do dlouhého úniku se vydali Jeroen Meijers (Terengganu Polygon), Rodrigo Álvarez (Burgos-BH) a Ománec Said Al Rahbi z národního výběru. Tato trojice nenajela příliš velký náskok a peloton nijak neohrozila. 

Meijers si aspoň dojel pro vedení ve vrchařské soutěži na jediném bodovaném stoupání dne. Následně se osamostatnil a dostižen byl jako poslední 15 kilometrů před cílem. V závěrečných kilometrech se peloton držel pohromadě, i v posledním výjezdu. Spurt byl nevyhnutelný a v klesavém dojezdu bylo důležité udržet dobrou pozici v pelotonu. Mark Cavendish byl vpředu, jenže ho před spurtem zabřeli jeho vlastní týmoví kolegové z Astany a o vítězství jet nemohl. 

Naopak Merlier měl vynikající podporu Jordiho Warlopa a Berta Van Lerbergheho a v cíli naznačil kolébání, nedávno se mu totiž narodil první syn Jules, kterého má s přítelkyní Cameron Vandenbroucke, dcerou legendárního cyklista Franka Vandenbrouckeho. "Jsem táta jedenáct dní, takže jsem to chtěl oslavit. Bylo důležité vyhrát takto brzo v sezóně," řekl v cíli. "Už jsem vyhrál v terénu, ale teď i na silnici, a to je důležitější. Byla to pomalá etapa, takže všichni byli čerství, což ztěžovalo udržení pozice. Před poslední zatáčkou jsem na chvíli ztratil Berta Van Lerbergheho, ale rychle jsem ho zase našel. Ten dal pokyn Jordimu Warlopovi, který odstartoval spurt. Začal jsem příliš brzy, ale naštěstí to stačilo na vítězství," dodal belgický mistr.

Jan Hirt (Soudal Quick-Step) pomohl Merlierovi k vítězství a dojel v čase pelotonu na 61. místě. Merlierův triumf částečně patří také Josefu Černému, který se do cíle dostal na 119. místě se ztrátou 1:28.