Po několika letech oslabování se španělskému Movistaru podařilo ulovit velkou rybu. Eusebio Unzue získal na příští sezónu Kolumbijce Miguela Ángela Lópeze, lídra sestavy Astana. Přestup je to kontroverzní, protože na loňské Vueltě měl López se španělskou sestavou rozepře. „Jsou to pořád ti stejní debilové, kteří udělají takovou věc. Možná jednoho dne vyhrají závod po férovém útoku," řekl mimo jiné Lopez na adresu Movistaru a Alejandra Valverdeho. Hned druhý den se omluvil Valverdemu a celému týmu, ale sympatie mezi tehdejším mistrem světa a Lópezem nevládly ani poté. 

Nyní je nejnovějším přírůstkem týmu a staré spory jsou, zdá se, zapomenuty. López se loučí s Astanou po šesti letech spolupráce. V kazašském týmu vyhrál 15 závodů, včetně etap na Vueltě a Tour de France a celkového pořadí Kolem Katalánska a Kolem Švýcarska. Na Giro d´Italia a Vueltě skončil nejlépe třetí a na všech Grand Tours, které dokončil, se umístil do osmého místa.      

„Příchod Miguela Ángela Lópeze je pro tým velmi důležitý. Získali jsme muže se zkušenostmi a skvělými výsledky a také někoho, kdo umí útočit a kdo dokáže soupeře překvapit. Také už ví, jaké to je dostat se na pódium Grand Tour a také dosáhl vítězství v týdenních závodech.Jeho začleněním posílíme náš tým pro třítýdenní závody,“ říká Eusebio Unzué, nejzkušenější ředitel týmu na úrovni WorldTour

O Lópeze stálo několik týmů. Mohl zůstat v Astaně, ale vzhledem k postupnému snižování rozpočtu by musel slevit z finančních nároků. Mluvilo se také o zájmu celků BORA - hansgrohe a AG2R Citroen, ale nakonec zakotví v týmu, který je mu jazykově a kulturně nejbližší. V Movistaru se potká s krajany Juanem Diegem Albou a Einerem Rubiem.   

„Jsem velmi rád, že jsem součástí jednoho z nejlepších týmů světové cyklistiky.Jako vždy se budu snažit, abych co nejlépe reprezentoval tým Movistar a kolumbijský lid. Movistar byl vždy velmi speciální tým pro všechny fanoušky cyklistiky v mé zemi a je důležitý pro cyklistiku v Latinské Americe,“ vysvětluje López. 

Značka Movistar, patřící nadnárodní společnost Telefónica, je v jihoamerických zemích široce rozšířená. Pro Movistar je důležité mít v týmu jihoamerického lídra, po odchodu Naira Quintany jim takový závodník chyběl.   

Ze sportovního hlediska se López dostal do velmi silné sestavy s bohatými zkušenostmi s třítýdenními závody a silnými domestiky. Zároveň nebude snadné řídit ambice všech lídrů. V Movistaru působí Enric Mas, pátý muž letošní Vuelty, nadějný Marc Soler a stárnoucí Alejandro Valverde. Ambice na celkové pořadí by však měli mít jen Mas a López. Zda se oba postaví na start stejné Grand Tour, nebo si cíle rozdělí, se teprve uvidí.