Opět mimořádně rychlá etapa. V první části odjelo přibližně 30 lidí, kde měl ATT Investments dva závodníky. Jirku Petruše a hlavně Karla Tyrpekla, kterému šlo o první vrchařskou prémii, umístěnou na 50. km. A jelikož ji skutečně vyhrál, zajistil si definitvně dres nejlepšího vrchaře (viz dolní snímek)!

Přes střední část etapy v nejtěžších kopcích se čelo pelotonu redukovalo a zase rozrůstalo, takže nakonec do cíle dorazila zhruba 25ti členná skupina. V ní měl ATT Investments pět závodníků a v tomto směru jim mohl konkurovat pouze tým Vorarlberg. I díky tomu se dostalo Miku Hemingovi takové podpory, že konečně korunoval výborný výkon celého týmu v celém etapovém závodě.

Druhý český tým Tufo Pardus Prostějov neměl v první skupině žádného závodníka.

Petr Kaltofen, sportovní ředitel ATT Investments: "Velmi dobře zorganizovaný závod. Náročný, každý den nastoupáno přes dva tisíce metrů, ve vysokém tempu. Na závěr i skvělý výsledek v podobě vítězné etapy. Máme nejlepšího vrchaře. V mladících 4. Camrda a 6. Heming. Odjíždíme spokojeni. I proto, že etapák byl výbornou přípravou do nejdůležitější části sezóny, kterou pro nás představuje mistrovství republiky a jedničkové etapáky."