Po 20 km od startu se vytvořil únik. V čele jela trojice jezdců italských Pro týmů. Drone Hopper tu měl Kolumbijce Albu, který do týmu přestoupil letos po dvou letech strávených v Movistaru, Bardiani Itala Marcellusiho, jenž před několika dny závodil s našimi kluky z ATT Investments na Istrian Spring Trophy, a EOLO-Kometa Portugalce Viegase.

Peloton je pustil až na 5 minut, což bylo na 50. km. Poté začal jejich náskok krátit. 20 km před cílem bylo po úniku. 

Pak to ještě 16 km před cílem zkusili dva borci EF Education Bettiol a Healy. Healy je národní šampion Irska z roku 2020 a letošní nováček v tomto World týmu. Je mu 21 let a má na kontě po vítězné etapě na l´Aveniru i na malém Giru. 4 km před cílem byl dostižen především zásluhou cyklistů Quick-Step. 

Ti věděli, co činí, a Mark Cavendish posvětil týmovou snahu prvenstvím v hromadném finiši, který mu skvěle rozjel Michael Morkov. Porazil Bouhanniho a Kristoffa a zaznamenal třetí letošní a 159. vítězství v kariéře!

Peter Sagan projel přes cílovou čáru na 5. místě, když do cílové roviny najížděl na třetí pozici zavěšen za Bouhanniho a jeho rozjížděče. K metě bylo ale ještě daleko, když pomocníkovi došly síly, takže oba museli se zahájením sprintu počkat. Ten naopak skvěle načasovali borci Quick-Stepu a Mark jen těsně protnul pásku na prvním místě.