Tým Trek - Segafredo se rozhodl nechat svým lídrům stejné cíle, na které se soustředili i v původním kalendáři. Zatímco Vincenzo Nibali míří na Giro d´Italia, Bauke Mollema se pokusí uspět na Tour de France a s ním i Richie Porte. 

„Připravuji se na celkovou klasifikaci Tour. Těším se na to. Tour byla pro mě vždy speciálním závodem a bude určitě těžká, protože startovní listina bude extrémně silná. Může to být také nepředvídatelná Tour. Každý měl jinou přípravu a je obtížné letošní rok porovnat s jinými roky. Před Tour také bude velmi málo závodních dnů,“ říká Mollema v rozhovoru s Bureau Sport.

Na Tour se může připravovat doma v Monaku, každý den může vyjíždět na silnice, po kterých se pojedou úvodní etapy letošního ročníku se startem v Nice. Také se chystá na průzkum zásadních horských etap. Před Tour pojede etapový závod Tour de l´Ain.  

Mollema patří k nejspolehlivějším cyklistům současnosti, ale nikdy nebyl častým vítězem. Vítězství na Lombardii bylo jeho šesté na úrovni WorldTour a čtrnácté celkem. Na Grand Tours má pět umístění v první desítce, podařilo se mu to na všech třítýdenních závodech. Po Tour by se měl objevit na startu některých klasik, protože Giro vynechává. Důležitým cílem nepochybně bude Mistrovství světa ve Švýcarsku, které je stavěné pro závodníky jeho typu. A poté se objeví na Vueltě, kterou ale už nepojede na celkové pořadí. Cílem budou jednotlivé etapy. 

Bude závodit až do listopadu, sezóna ještě bude dost náročná. Je těžké odhadnout, zda je to pro mě pozitivní nebo negativní. Většinou jsem na podzim v dobré kondici, ale to mám v nohách spoustu závodů. Nevím, jestli to teď bude jiné." 

„Myslím, že to vypadá dobře, jak se situace oproti době před dvěma měsíci změnila. Všude jsou opatření uvolňována a lidé myslí na budoucnost,“ věří Mollema, že se opět začne závodit podle plánu. Těším se na závodění. V přerušení sezóny jsem se jen snažil udržet fit, ale s novým kalendářem se můžeme začít připravovat. Bude to několik náročných měsíců, ale snad budou mít fanoušci důvod nám pořádně fandit, až se závody vrátí."