Jde především o to, aby místní komunikace absorbovaly diváky a dovolily především motoristům parkování. Musíme si uvědomit, že Mladá Vožice je malé městečko s omezeným kapacitou pro parkování. Pořadatelé zde vytýčili několik parkovacích zón. Největší se nachází v Dubině, které je ideální k návštěvě startu a cíle i důležitého stoupání na trati.

Závod je dlouhý, deset okruhů znamená 197 kilometrů a odhaduji, že bude trvat více než pět hodin. Profil je náročný a nikdo se při té délce nepožene od začátku v nějakém šíleném tempu.

Znalý fanoušek si určitě nebude chtít ujít předstartovní hemžení, podepisování startujících, uloví nějakou tu fotku a pozdraví své favority.

Start je v neděli v 10:30, počítejte s tím, že se týmy začnou sjíždět v devět a bude dost času na okouknutí účastníků i techniky.

Hned za Mladou Vožicí je nejdůležitější stoupání, jak se tam dostat?

Pěšky

Do tohoto stoupání se můžete vydat po svých, není to daleko a je zde v začátku kopce pěkný otevřený pohled na sjezd k rybníku a odbočku do stoupání. Krajina je zde otevřená a přehledná.- foto Google Street View (listopad 2019)

foto Google Street View (listopad 2019)

Na kole

Pokud chcete vidět nějaké rozhodující nástupy, dělení pelotonu a pokusy o trhání pelotonu, musíte být v závěru stoupání, asi nejlépe za lesem před odbočkou před Rodnou. Je zde krásný výhled na výjezd z lesa a odbočení k občerstvovací zóně. Ta je na horizontu a může tu vanout nebezpečný boční vítr, pokud bude foukat, nejlépe z některého nepříjemného směru.

Tohle je prostor občerstovací zóny, uvidíte zde doprovodný personál v akci, ale také dohlédnete až na výjezd z lesa a tím pádem velký kus závěru stoupání - foto Google Street View (listopad 2019)

Autem 

Před Rodnou je ideální také pro diváky, kteří přijedou autem. V obci Rodná by mohlo dost místa na parkování (pořadatelé zde inzerují odstavné parkoviště) a volná cesta v závěru závodu k návratu do Mladé Vožice.

Právě pohyb autem a dost možná i na kole může být problematický, záleží na regulaci dopravy a přístupu pořadatelů a policie. Jízda autem po trati nepřichází v úvahu, trať je uzavřená. I na kole to může být problém, ale na kole po směru tratě, když je peloton na druhé straně okruhu by to nemusel být problém a pořadatelé by cyklisty mohli tolerovat. A tak si po startu stoupání do Rodné možná můžete vyjet.

Zpátky a dolů už je to horší, protože startovní pole bude hodně rozdrobené a spěchat proti směru závodu k cílové rovince by nebylo rozumné.

Zde, na náměstí pod kostelem, bude cíl - foto Google Street View (listopad 2019)

Stejně jako autem, i na kole bude nejlepší návrat do Mladé Vožice z Rodné přes Blaničku - Pohnání - Pohnánec (tady odbočit doprava) - Dolní Hrachovice - Blanice - Mladá Vožice.

Na kole by možná byla i možnost kratší cestou z Radvanova polní cestou do obce Krchova Lomná a potom už po silnici do Mladé Vožice.


Program šampionátu v Mladé Vožici:

Sobota 25. června

Závod žen a juniorek, start v 9:00, 5 okruhů - 98,5 km, předpokládaný cíl cca 12:00

Závod juniorů, start v 13:00, 6 okruhů - 118 km, předpokládaný cíl cca 16:15

Neděle 26. června

Závod mužů Elite, start v 10:30, 10 okruhů - 197km, předpokládaný cíl 15:12 - 15:41

I diváci u trati mohou být víc v obraze díky živé reportáži na našich stránkách. Budeme přinášet živou fotoreportáž, i video přenos.