Down Under Classic pravidelně končí spurtem pelotonu, protože na rovinatém, pouze 1,35 km dlouhém, okruhu v centru jihoaustralského města Adelaide je těžké uspět z úniku. Ale Narvaezovi a jeho kolegům uprchlíkům se to tentokrát podařilo. 

Letošní ročník Down Under Classic nekontroloval jeden tým, protože největší favorit Caleb Ewan nestartoval a celek Jayco AlUla neměl důvod úniky chytat a hlídat. Proto neustále někdo útočil a snažil se odjet. V chaotickém dojezdu zaútočil Narvaez s Natnaelem Tesfazionem (Lidl-Trek), Harrym Sweenym (EF Education-EasyPost), Gilem Geldersem (Soudal Quick-Step), Oscarem Onleym (DSM-Firmenich PostNL) a Isaacem Del Torem (UAE Emirates), pro kterého to byl první start mezi závodníky úrovně WorldTour. 

1144631209.jpg

V samotném spurtu byl nejrychlejší Narvaez před Tesfazionem a Del Torem, pro čtvrté místo si dojel Sweeny, pátý skončil Gelders a ve spurtu pelotonu byl nejlepší Phil Bauhaus (Bahrain Victorious).  

Narvaez byl s prvním závodem a vítězstvím samozřejmě spokojený: "Byl to opravdu rychlý okruh a bylo důležité neztratit motivaci vyhrát závod. Začít sezonu takhle je opravdu pěkné." A pochválil především aktivního Mexičana Del Tora, který vyhrál tři ze čtyř rychlostních prémií a očekává od něj podobně dobrý výkon také v Tour Down Under. "Je kandidátem na vítězství v celkovém pořadí," řekl Narvaez pro televizi Seven Plus.   

Závodili také tři Češi, Mathias Vacek (Lidl-Trek) a Pavel Bittner (DSM-Firmenich PostNL) dokončili se ztrátou deseti sekund a Josef Černý (Soudal Quick-Step) zaostal o minutu a půl.