Favorit Brno je největším pořadatelem cyklistických závodů v České republice, co se týče českých oddílů a tělovýchovných jednot. Nyní zvoní hrana (rozhodnutím magistrátu města Brna), že může přijít o základ své existence - ale to by bylo na samostatný rozbor, především ekonomický.

Město Brno schválilo plán postavit místo velodromu fotbalový stadion

Za Lužánky se fotbalový stadion nevejde, respektive tam není místo pro parkoviště. A tak když nemusel velodrom ustoupit hokejové hale, našli tedy radní místo pro fotbal.

Zbourejte pavilon "Z" a postavte fotbalové hřiště tam

Kacířská myšlenka? Ale o co horší, než zbourat Bauerovu rampu. Budou stadiony pěkně vedle sebe, připravovaná infrastruktura bude lépe využitá. Ano, Zetko je kulturní památkou, ale bylo postavené v roce 1959. Bauerova rampa je nejstarší cyklistický velodrom na světě, kde se pořádají cyklistické závody v kategorii UCI a stojí od roku 1889! Není tedy památkou? A pořád se tam pořádají závody a pořád se tam trénuje.

Česká cyklistika nepotřebuje krytý velodrom

Kdo by si v České republice mohl dovolit platit nájemní hodiny v drahé hale s drahým provozem? Nevěřím, že ani státní Dukly.

Brno na to nebude mít peníze

Takže celá kauza jen jitří emoce. Jak by si Brno mohlo dovolit stavět další dva drahé stadiony a kdo by je provozoval? Od provozu nové hokejové haly dávají všichni ruce pryč a provoz chce realizovat samo Brno. Než se začne s výstavbou nového velodromu a následném (doufám, že následném) bouráním Faválu, tak už budou mít brněnští radní tolik starostí se splácením a provozem hokejové haly, že od čehokoliv nového dají ruce pryč. A kdo bude v tu dobu sedět na radnici?

Náš web o nové hale začal psát před více než šesti lety: Brno bude mít krytý velodrom, ale tolik se toho změnilo, že vize osmi let pro otevření nové haly je opravdu jen z říše snů.