Tento ročník opět nabídne divácky atraktivní závodění. Jako první se představí závodnice a závodníci v koloběhu v závodu, který je také zařazen do Českého poháru v koloběhu. Následovat bude cyklistický závod v kategorii HOBBY, kde se o vítězství poperou ti nejprestižnější cyklisti-amatéři.

Tradicí se stal i unikátní závod, s kořeny v Anglii, na kolech typu Brompton. Jedná se o exhibici i závody současně a to na skládacích kolech. Ty však mají od klasické „Esky“ hodně daleko. Diváci uvidí, že i na „skládačce“ se dá pořádně zazávodit. Závod se skládá ze spanilé jízdy, samotného závodu a soutěže o nejlepší kostým.

Na začátku roku pořádal Rafkarna IDEA Cycling Team společně s charitativním fondem Sport Hradec Cup charitativní akci s názvem Jezdi a pomáhej, kdy se vybralo na pomoc dětem přes 300 000 Kč. A protože měla tato akce velký úspěch, rozhodli jsme se pro vložení exhibičního závodu na fixie kolech s charitativním přesahem. Více se dozvíte brzy,“ dodává ředitel závodu Ondřej Rybín. 

Celý závodní den vyvrcholí silničním kritériem RAFKARNA Velká cena Hradce Králové ELITE s trasou dlouhou 36 kilometrů. Finanční ceny pro kategorii MUŽI ELITE jsou vypsány ve výši 13 500 Kč. Věcné ceny od značek POC, LAWI, PIRELLI, LEZYNE, BIKE WORKX jsou v hodnotě 90 000 Kč.

Prezentace závodu na webu.