Účastníci se na závodě ALPA Hradec Králové mohou těšit na několik významných změn. Tou nejzásadnější je přesun zázemí celého areálu do rekreační oblasti Stříbrného rybníka, kde bude připraveno kvalitní zázemí včetně dalších služeb. Změna areálu bude přínosem i pro děti, které okusí místní pestrý terén.

Obměněny budou i jednotlivé trasy, které povedou rozmanitým terénem po trailech a lesních pěšinách. Odlišné budou také poslední kilometry do cíle, které překvapí nejen zkušené Hradečáky.

Dospělí si mohou vybírat ze tří různých tras a ani o start z historického Malého náměstí s dominantou cyklisty architekta Alexandra Pura nepřijdou.

Rodiny s dětmi si užijí pohodovou Nova jízdu s délkou 25 kilometrů. Středně náročnou trasu pod názvem Niceboy jízda si užije opravdu každý sportovec. Ta vede z části po trailech s celkovou délkou přes 50 kilometrů. Nejnáročnější Corny jízda měří bezmála 80 kilometrů a chybět nebude plnohodnotný trailový okruh v okolí Marokánky.

Seriál NOVA CUP letos zahrnuje celkem dvanáct akcí. Nově jsou jeho součástí závody ŠKODA AUTO Český pohár horských kol v maratonu. K již stávajícím akcím seriálu přibude závod v Opavě, Mostě a Teplicích nad Metují. Vrcholem seriálu bude ŠKODA AUTO Mistrovství České republiky na Dolní Moravě.

Kalendář seriálu NOVA CUP 2020:

11. dubna - ALPA Hradec Králové
10. května - Stolové hory
16. května - ŠKODA AUTO Dolní Morava
6. června - Silesia Bike Maraton, Opava
13. června - ŠKODA AUTO Sázava
20. června - Extrém bike Most
7. - 08. srpna - SEGAFREDO Sahara Race
12. září - Rallye Sudety, Teplice nad Metují
19. září - Harrachov
28. září - Mitas Gočárovy schody, Hradec Králové
3. října - Mikulov
30. října - Závěrečné vyhlášení, Mladá Boleslav