Tam, v krátkém stoupání směrem na obec Kníničky, premiérové vítězství v roce 2023 oslavil Vilém Vostal. Aktuálně člen pražské Dukly v závěrečném sprintu porazil v dresu Dukly Brno jedoucího Filipa Richtera, vnuka Jaroslava Bláhy, jednu z legend brněnské cyklistiky. Tito dva ještě v loňském roce oblékali dres Favoritu Brno, tedy týmu, který novoroční jízdu již dlouhá desetiletí pořádá. Na třetím místě dokončil s mírným odstupem Lukáš Petr, dlouholetý trenér mládeže Favoritu Brno, dnes trénující vlastní tým Open Cycling Academy. Nejlepší ženou v cíli ve stoupání nad restaurací U Lva byla závodnice Favoritu Brno Alice Mikulášková.

Jízda na Nový rok není ale jenom o vítězích. Je také o setkání legend tohoto sportu. Fanoušci cyklistiky se tak na Nový rok 2023 mohli pozdravit například s olympijským vítězem z Tokia 1964 Jiřím Dalerem, olympionikem Ferdinandem Duchoněm, Josefem Zimovčákem, který absolvoval vyjížďku na vysokém kole, na němž objel také Tour de France, slovem provázel Jiří Mikšík, který s Jaroslavem Bláhou, jenž se aktivně jízdy také účastnil, tvořili na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let úspěšný pár v bodovacích závodech dvojic, a mnoha dalšími. Bohužel jízdu nemohl ze zdravotních důvodů absolvovat její pravidelný účastník osmadevadesátiletý Vlastimil Bartoš, účastník 1. ročníku Závodu míru a dlouholetý trenér, který až do letoška nevynechal od roku 1946 jediný ročník.

Nad korektnostní akce dohlížel známý cyklistický rozhodčí Josef Kolegar, který takřka v osmaosmdesáti letech tuto funkci stále aktivně vykonává, a jehož počítadlo účastníků v cíli se zastavilo na konečném čísle 245.