loading...

Podle Meridy je Silex vhodný společník pro bikepacking a dobrodružství, i pro každodenní dojíždění a rychlé průlety prašných cest. 

Nová generace nebízí větší průchodnost plášťů až 700x45 mm, takže pohodlí a trailové schopnosti byly navýšeny. Aktualizovaná geometrie se vyznačuje prodlouženým dosahem (reach) a více položeným hlavovým úhlem pro lepší stabilitu, zejména při zatížení jízdního kola výbavou a v drsnějším terénu.

loading...

Na druhou stranu má Silex nyní kratší, sportovněji vyhlížející hlavovou trubku. Pohodlná a jistotu vzbuzující jízdní pozice předchozí generace byla zachována.

Kromě zmíněných změn dostala jak cenově dostupná kola s hliníkovým rámem, tak i karbonové varianty nové vedení kabelů a bovdenů WIRE PORT, které zajišťuje elegantní vzhled a zároveň zabraňuje drnčen bovdenů. Všechna kola jsou nabízena s jedním i dvěma převodníky, mohou být vybavena blatníky a na hliníkové rámy lze umístit také nosiče brašen.

5A7843.jpg

Silex nyní pojme 180mm brzdový kotouč vpředu i vzadu pro lepší kontrolu při plném zatížení a u karbonových modelů nechybí chlazení brzd technologií DISC COOLER.

Podle Meridy je pro závodění na rychlých tratích vhodný model Scultura Endurance GR, zatímco Silex díky svému zaměření na těžší terén a dobrodružství připraven na drsnější zacházení a objevování nových cest. Ale že se na něm dá také vítězit ukázal nedávno Matej Mohorič, který dal Silexu přednost před Sculturou, aby mohl osadit širší pláště.

Více na Merida-bikes.com.