Reprezentant v dráhové cyklistice a olympionik z Tokia Tomáš Bábek přijal pozvání na Velkou cenu Hradce Králové, kde bude startovat na exhibičním závodu ELIMINÁTOR ve sprintu na 50 metrů. Tento závod, který představí nejlepší dráhové sprintery v ČR, bude startovat v 16.30 hodin na cílové rovince Velké ceny Hradce Králové. Tato akce na Masarykově náměstí nabídne kromě profesionálního cyklistického závodu v kategorii HOBBY a ELITE a závod v koloběhu i netradiční cyklistické disciplíny spojené s bohatým doprovodným programem pro děti a koncertem kapely Electrophonix.

Tomáš Bábek je reprezentant České republiky v dráhové cyklistice, Král cyklistiky 2017 a 2020, Vicemistr světa, Mistr Evropy, vítěz Světového poháru, olympionik, třiceti-sedminásobný Mistr ČR, manžel a otec dvou holčiček. A přestože se Tomáš nenudí, přijal pozvání na Velkou cenu Hradce Králové, kam vezme i své kolegy a svěřence z Akademie dráhové cyklistiky, kteří se utkají v ELIMINÁTORU. Závod se pojede na 50 metrů s pevným startem na dráhových kolech. A jak už název napovídá, pojede se celkem 5 závodů a z každého kola postoupí jeden závodník až do finále.  

A jak hodnotí pozvání na tuto akci Tomáš? „Jsme velmi rádi, že i přesto, že u vás v Hradci dráhu nemáte, připravujete akce i pro dráhaře. Věřím, že to společně dotáhneme tak daleko, že dráhová cyklistika bude běžný amatérský sport. Spojuje totiž adrenalin, rychlost a bezpečnou cyklistiku na uzavřeném okruhu bez automobilů. Zpět k dotazu, myslím, že každá možnost propagace dráhové cyklistiky by se měla využít, protože mnoho lidí zatím netuší, jak atraktivní tento sport může být.