Woods byl po dokončení středeční etapy vyšetřen a nebyly u něj objeveny žádné zlomeniny, bohužel se však objevily příznaky lehkého otřesu mozku a sedmatřicetiletý rodák z Toronta nehodlá riskovat zdraví. "Jsem opravdu zklamaný, že musím opustit Giro d'Italia, ale musím dát přednost zdraví. V této sezóně ještě bude spousta dalších příležitostí a chci je využít," vysvětlil Woods.

Izraelec Nadav Raisberg skončil ve stejném pádu jako Woods a vyšetření po závodě odhalilo frakturu v pravé ruce. Proto nemůže svou první Grand Tour dokončit. A aby toho nebylo pro Israel-Premier Tech málo, tvrdý pád si zažil i Kanaďan Riley Pickrell, který se udeřil do obličeje a dokončil pátou etapu s nosem přelepeným izolační páskou a musel si zajít na šití. Původně měl pokračovat v závodě, ale nakonec bylo rozhodnuto, že ani on do šesté etapy nenastoupí a IPT musí pokračovat pouze s pěti jezdci. 

Podobně nešťastné Giro prožívají jezdci Intermarché-Wanty, kteří ve čtvrté etapě přišli o lídra Biniama Girmaye a ve středu ze závodu odstoupil taky nemocný Adrien Petit. Madis Mihkels, náhradní sprinter za Girmaye, tím přišel o důležitého parťáka do hromadných dojezdů.   

1161382031.jpg

Smůla se drží i Christopha Laporteho, který kvůli nemocem přišel o většinu jarní klasikářské sezóny a na Giro si přijel spravit chuť, jenže se to zatím vůbec nedaří. Francouz najel v průběhu páté etapy do díry, spadla mu ruka ze řídítek, ztratil rovnováhu a spadl. Nezpůsobil si žádnou zlomeninu, pouze se odřel, ale do dalšího průběhu Gira to rozhodně není nic příjemného. Snaha Vismy dosáhnout etapového vítězství ve sprinterské etapě tím dostala další ránu. Olav Kooij totiž spadl už dříve a stěžoval si na bolest kolene, zatím však pokračuje.  

V páté etapě spadl také Attila Valter a když k tomu připočteme pád a zranění Roberta Gesinka v úvodní etapě, Vismě se letošní Giro zatím moc nedaří, jediným pozitivním bodem je čtvrté místo Ciana Uijtdebroekse v celkovém pořadí. "Pro tým to byl špatný den," uznal Uijtdebroeks po středeční etapě. "Byl to velmi složitý den. Uprchlíci se udrželi vpředu, takže se z toho stala promarněná příležitost pro Olava Kooije. Na tomto Giru je samozřejmě hodně příležitostí ke sprintu, ale jakákoliv šance, která nevyjde, je pryč. Měli jsme také dva pády s Christophem a Attilou, pak se nedá mluvit o dobrém dni."

Uijtdebroekse ve čtvrtek čeká těžká zkouška na prašných toskánských cestách. "Ještě nikdy jsem na nich nejel, nebo alespoň ne v závodě. S týmem jsem ale absolvoval seznamovací jízdu. Tak uvidíme, jestli se mi to bude líbit. Musíme z toho vytěžit maximum."