V Pardubicích vždy začínala kategorie Kadetů a to na 21 okruhů, doplněná Ženami a Juniorkami. Tento ročník měl jednu velkou premiéru a tou byla účast domácího týmu přímo z Pardubic, který vznikl v letošním roce. CK Pardubice tak již není pouze pořadatelem ale rozšířil svou působnost i do tréninku a rozvoje mládeže a týmu U23. Na start se tak postavilo hned 6 kadetů pořadatelského týmu, kteří sbírali první zkušenosti s jízdou ve více než 40 km/h po dlažbě na třídě Míru, kde je tradičně start a cíl. Matěj Volný, zatím nejslibnější kadet z domácího týmu, se umístil na skvělém 23. místě.

Kadeti_podium.jpg

V závodě Kadetů, který se jel jako Velká cena Decathlonu, bylo v cíli pořadí následující:
Jakub Tesařík, MAPEI MERIDA KAŇKOVSKÝ
Marek Stiblík, BB Com Cycling Team
Daniel Kuběna, ACS DEVELOPMENT

Ženy_podium.JPG

V kategorii Ženy se účastnily také závodnice z týmu Pierre Baguette Cycling a Kateřina Obstová, která má support z týmu CK Pardubice. I mezi Juniorkami měl domácí tým zastoupení v podobě triatlonistky Edity Pozlerové, pro kterou bylo kritérium super tréninkem zapadajícím do přípravy.

Pořadí kategorie Ženy:
Hana Heřmanovská, Team Skyline - Cadence
Veronika Jandová, Pierre Baguette Cycling
Adéla Marková, TEAM DUKLA PRAHA

Juniorky.JPG

Kategorie Juniorek:
Lucie Lehká, BB Com Cycling Team1
Kateřina Douděrová, BB Com Cycling Team
Adéla Pittnerová, MAPEI MERIDA KAŇKOVSKÝ

Junioři_podium.jpg

Závod Juniorů, který se jede jako Velká cena ČSOB pojišťovny, bylo pořadí v cíli následující:
Štěpán Zahálka, MAPEI MERIDA KAŇKOVSKÝ
Adam Bradáč, TEAM DUKLA PRAHA
Kristián Vavro, TEAM DUKLA PRAHA

Junioři_dojezd do cíle.JPG

Hlavní hřeb celého kritéria, Velkou cenu DEKOM SYSTEM, poznamenal kromě studeného počasí také déšť, který ještě přitvrdil již tak náročné podmínky. Za domácí tým se zúčastnilo 5 jezdců U23 a Elite a nejvyšší místo obsadil na 30. místě Michal Procházka. Závodu se zúčastnila řada týmů, pro které bylo kritérium skvělým rozjetím před víkendovými závody ŠKODA CUPu v Krásné Lípě a České Kamenici. Na startu jsme tak mohli vidět tým Pierre Baguette Cycling ze Slovenska, za který závodí řada českých závodníků. Největší hvězdou dne však byl Petr Kelemen za Tudor Pro Cycling Team, který ukázal, že když na to máte, dokážete sám proti přesile jiných týmu řádně zamíchat kartami. Závod byl velmi zajímavý a řada pamětníků se shoduje, že nejzajímavější, co pamatují. O vítězi se totiž rozhodovalo až v posledním spurtu po 50 kolech, který je hodnocen dvojnásobně.

Pohár primátora Pardubic_podium.JPG

Pořadí Velké Ceny DEKOM SYSTEM Elite, U23:
Lukáš Kubiš, ELKOV KASPER Czech Cycling Team
Matuš Štoček, ATT Investments
Daniel Mráz, ELKOV KASPER Czech Cycling Team

Kompletní výsledky

Za celý pořadatelský tým děkuje ředitel závodu, Josef Říha, všem zúčastněným a hlavně také pořadatelské službě a brigádníkům, kteří opravdu v náročných klimatických podmínkách odvedli skvělou práci. V neposlední řadě patří poděkování Statutárnímu městu Pardubice, panu primátorovi Nadrchalovi a náměstku Rychteckému, dále radnímu Krejčířovi za Pardubický kraj. Bez jejich dlouholeté podpory bychom závod nemohli organizovat v podobě, jaké je. 

Poslední zamyšlení ředitele závodu ohledně kategorií Kadetů, kde je vložený závod Žen a Juniorek. Příští rok stojíme před rozhodnutím, zda-li tento formát 3 kategorií v jednom závodě nadále držet. Na rozhodnutí máme spoustu času. 

social ride2.jpg

Druhý den se také konala Social ride pro veřejnost. Zúčastnil se domácí tým CK Pardubice a slovenský kontinentální tým Pierre Baguette Cycling v čele s Jurajem Saganem. Díky nepřízni počasí a času vyjížďky v 10 hodin dopoledne přijelo jen pár opravdových nadšenců a my jim moc děkujeme. Zvolili jsme trasu cca 50 km v okolí Pardubic a zakončili vše společným obědem v restauraci Nejen55. Děkujeme za podporu DEKOM SYSTEM Hradec Králové a Bioracer.

Social ride.jpg

Nyní před námi stojí pořadatelství DEKOM SYSTEM Sudety Tour v termínu 18. 5. v Broumově. Zlatým letošním organizátorským hřebem bude pořádání 3 mistrovských závodů a to MČR v časovce S.A.C. v termínu 13. 7.. Hned druhý den bude velká premiéra společného mistráku Masters ČR a SR, kterým začne nedělní dopoledne v České Třebové. Pomyslnou třešničkou na dortu pak bude již podruhé MČR a SR U23, které bude také vrcholem sezóny pro náš tým.

social ride3.jpg