I dnes byla na porgramu dost zvlněná etapa, ale jevila se snadnější, než včerejší. Takže jestli se včera končilo soubojem sprinterů, dnes to byl opět nejpravděpodobnější scénář. 

Jedním ze dvou cyklistů, kteří dnes na start 178 km dlouhé etapy z Łańcutu do Rzeszówa nenastoupili, byl i Matyáš Kopecký (Novo Nordisk).

Už 2 km po startu se vytvořil denní únik. Byli v něm opět dva Poláci, tentokrát Mateusz Grabis a Jakub Murias. S nimi Shane Archbold (Bora-hansgrohe), Boy Van Poppel (Intermarché), Jevgenij Fedorov (Astana) a po včerejšku znovu Mads Würtz Schmidt (Israel). Po 5 km si do úniku doskočil ještě Sean Quinn (EF Education) a po dalších 7 km také Michal Schlegel (Caja Rural). Nejnebezpečnější pro lídra průběžného pořadí Sergio Higuitu (Bora-hansgrohe) byli Quinn (+0:29) a Schmidt (+0:44). Michal Schlegel ztrácel přesně 3 minuty a ostatní ještě mnohem víc.

Oba nejlépe postavení cyklisté se také na poslední vrchařské prémii 30 km před cílem na čele osamostatnili. V následující pasáži, kdy se najelo na 20 km okruh kolem Rzeszówa, však peloton rychle mazal ztrátu. Fedorov si ještě dojel k dvojici vepředu, ale náskok už nebyl ani půl minuty.

10 km před cílem, když ztráta činila pouhých 15 vteřin, peloton mírně zpomalil. A Fedorov vypadl z čelní skupiny. Zbylá dvojice byla dojeta ani ne 2 km před cílem.

Kilometr do cíle a opět pád! Zdrželo to spoustu sprinterů, mj. Olav Kooije (Jumbo-Visma), Pascal Ackermanna a Juana Molana (oba UAE), Jordi Meeuse a Sama Bennetta (oba Bora-hansgrohe) či Marka Cavendishe (Quick-Step).

Vítězem etapy se stal Phil Bauhaus z týmu Bahrain-Victorious, jemuž perfektně rozjel spurt Jonathan Milan. Tým Bahrainu dnes usilovně pracoval na čele pelotonu v průběhu celé etapy.  Zasloužená odměna.

Těsně druhý byl Arnaud Démare (Groupama-FDJ). Třetí místo obsadil Nikias Arndt (DSM).

Čas vítěze obdrželo víc jak 110 cyklistů, mezi nimi i Zdeněk Štybar. Michal Schlegel zaostal o 1:46 a Josef Černý o 2:21 min.

Na prvních místech v jednotlivých soutěžích došlo před zítřejší časovkou do vrchu k jediné změně: v bodovací soutěži se Arnaud Démare dostal o jeden bod před Olava Kooije.

V předešlých čtyřech etapách stáli jezdci Bahrain Victorious vždy na stupních vítězů. Dnes ale poprvé na nejvyšším stupínku.

Highlights.