Na cestě směřující do Paříže chce jezdit světové poháry horských kol, pokusit se vyjet nějaké body, ale nejpravděpodobnější je zisk divoké karty.

O Petra je totiž i po konci jeho kariéry v nejvyšších patrech silniční cyklistiky stále velký zájem, o čemž svědčí pozvánky na různé propagační a společenské akce. Tou zatím poslední je jeho chystaná účast společně s Tadejem Pogačarem, Primožem Rogličem, Markem Cavendishem a dalšími známými osobnostmi 26. listopadu na charitativním kritériu BEKING v Monaku, které organizuje Matteo Trentin s manželkou.

V rámci přípravy na olympijské hry pojede Peter dva etapové závody na silnici, po kterých absolvuje další dva závody po hrách,“ řekl pro deník Šport Saganův marketinkový manažer Gabriele Uboldi.

Sám Petr již dříve uvedl, že půjde o čistě přípravné závody, tedy o najetí kilometrů a budování formy. "Mým cílem je bavit se, dělat maximum a pokusit se kvalifikovat na olympijský závod horských kol v Paříži.“

398319565_872613124235443_6985276955302452748_n.jpg

Nějaký čas se spekulovalo, v jakém týmu se tak stane. Ve hře bylo více variant, ale ta nejpravděpodobnější byla nyní potvrzena. Peter se pro silniční závody stává členem slovenského kontinentálního týmu RRK Group-Pierre Baguette-Benzinol.

Na horských kolech bude ale závodit výhradně pro Specialized Factory Racing.

Jednou z překážek začlenění do sestavy slovenského týmu byly Petrovy sponzorské závazky, včetně jeho propojení se Specialized. Ale to by údajně již neměl být problém.

O jaké silniční závody půjde, zatím není jasné. Ve hře je dokonce i účast na Okolo Slovenska. Peter ale opakovaně zdůrazňuje, že prvořadým cílem nebude usilovat o vítězství, ale výhradně příprava na horská kola. 

363311007_788074763220440_7963306798356447971_n.jpg

Slovenský tým se v letošním roce změnil z klubového BRS Kaktus Bike na RRK Group-Pierre Baguette-Benzinol, postoupil do kontinentální úrovně, angažoval do role sportovního ředitele Juraje Sagana a nabral do týmu několik českých závodníků, z nichž se nejvíc osvědčili Martin Voltr, Tomáš Kalojíros a Daniel Vysočan.

Tým prochází i směrem k následující sezoně značnou proměnou, co se sestavy týče. A opět, podle přehledu na PCS, sází vedle domácích i na české jezdce. Většinou jde o mladíky, z nichž v roce 2023 výsledkově vynikl Matyáš Muroň z Dukly Praha, odchovanec Favoritu Brno jemuž bude za měsíc 18 let a jehož nejlepším výsledkem uplynulé sezony je 5. místo v etapovém Trnava Tour (Slovakia Cup).

Z těch zkušenějších sem míří včera čerstvě 23letý Jakub Říman, jehož doménou jsou cyklokrosové tratě, ale neztratí se ani na silnici. Možná slovenský tým zaujal na jiném etapovém závodě slovenského poháru, jimiž byly Medzinárodné cyklistické preteky Trenčianskym regiónom, které dokončil na 4. místě.

Nejzajímavější posilou z řad domácích jezdců je příchod juniorského republikového šampiona z roku 2022 Tomáše Sivoka, který tento rok strávil v italském kontinentálním Friuli ASD.