Úvodní 176 km dlouhá etapa ze Saint-Raphaël do La Seyne-sur-Mer je z hlediska profilu nejsnadnější (celkem 1955 výškových metrů). Tři kopce jsou započítány do vrchařské soutěže coby vrchařské trojky, přičemž ta poslední (4,8 km, 3,9%) se nachází 14 km před cílem, do kterého se poté cyklisté dostanou po sjezdu a rovině. Náročnost etapy by mohl zvýšit vítr, jelikož se jede v blízkosti Středozemního moře.

Druhá etapa už je profilově náročnější. Vede z Puget-Théniers do La Turbie a v průběhu 149 km závodníci nastoupají 2663 výškových metrů. Na trase jsou vypsány čtyři VP, z toho dvě trojky a dvě dvojky. Ta poslední kategorie 2 (7,3 km, 5,8%) má vrchol 5 km před cílem, k němuž vede mírně zvlněný terén a samotný cíl je na konci 400 metrového mírnějšího stoupání.

Třetí se náročností minimálně vyrovná předešlé. Měří pouhých 112 km a jsou na ní vypsány tři VP kategorie 3 a 2. Startuje se ve Villefranche-sur-Mer v podstatě do kopce, protože po krátkém sjezdu následuje téměř 10 km stoupání o téměř 5% průměrném sklonu. V prostřední části etapy přijde na řadu náročná pasáž, kdy bude nutno překonat za sebou jdoucí čtyři výjezdy v souhrnné délce téměř 20 km a průměrném sklonu přes 6%. Po dlouhatánském sjezdu z poslední dvojky se do cesty postaví dva kratší výjezdy a pak už jen víc jak 6km sjezd do cíle v Blausascu.

Vloni závod vyhrál Gianluca Brambilla z Trek-Segafredo (viz titulní snímek) před Woodsem a Mollemou, tedy výborní vrchaři, jenže tehdy dvě etapy končily na vršku stoupání, jednoho dlouhého a jedné krátké, ale hodně výživné stojky. Obdobně rok předtím vyhrál Maritimes Nairo Quintana (Arkéa-Samsic), což bylo v ročníku, kdy dokonce všechny tři etapy měly cíl na kopci a zvláště ta poslední na mimořádně náročném Mont Faron. A podobnou skladbu etap měl i ročník 2019, který se stal kořistí Thibauta Pinota (Groupama-FDJ). Všichni tři předešlí vítězové by se měli na startu objevit i letos.

Ve startovní listině, která je aktuálně k dispozici, figurují kromě těch, co jsme již jmenovali, mj. také Bauke Mollema (Trek-Segafredo), Clément Champoussin (AG2R Citroën), Guillaume Martin (Cofidis), James Shaw (EF Education), Tim Wellens (Lotto Soudal), Chris Hamilton (DSM), Alexis Vuillermoz (TotalEnergies) či Anders Halland Johannessen (Uno-X).

Kromě 7 World týmů budou na jihu Francie závodit cyklisté 6 Pro týmů, kromě již uvedených také B&B Hotels, Bingoal a Kern Pharma, a startovku doplňují 4 kontinentální domácí týmy a jeden dánský (Riwal).

Závod má na programu Eurosport.