Petře, blíží se nedělní Světový pohár v Táboře. Přihlášeno je 27 českých závodníků. Nejpočetnější je sestava juniorů, kterých stane na startu deset. Předpokládám, že právě od této kategorie si slibujete nejvíc?

Je to tak. Je tam silná čtyřka Stránský, Fiala, Kopecký a Jindřich. Mají výkonnost na to, aby zabojovali o podium.

Na táborské trati se českým cyklokrosařům v minulosti většinou dost dařilo. Je to dáno typem trati, domácím prostředím či obojím?

Trať je oproti mistrovství světa zase obtížnější. Takto by měla vypadat za tři roky při dalším mistrovství světa tady v Táboře. Tím nejdůležitějším, co hraje roli při dosahování velmi dobrých výsledků na domácí trati, je motivační, emoční prostředí. Závodníci se v této kulise dokážou obvykle zmáčknout víc než jinde, protože je diváci ženou dopředu. Proto je velká škoda, že se letošní závod odehraje bez diváků.

V elitní kategorii stavíme jen dva muže. Z toho Daniel Mayer nemůže mít nejspíš přehnané ambice?

Dan dělá cyklokros dlouho, chce ho dělat. Je aktuální mužskou dvojkou. Kdybychom měli na výběr z většího množství cyklokrosařů, pak by třeba nestartoval, ale za této situace nevidím důvod, proč ho nepostavit.

Co ostatní kategorie?

V kategorii juniorek jsou jasné favoritky na podium ze zahraničí. Ale naše holky, především Julia Kopecky, Anna Růžičková i Karolína Bedrníková mají šanci pohybovat se kolem 5. místa.

Karolína Bedrníková skočila do cyklokrosu rovnou z bajků.

Karolína kombinuje obě disciplíny. Letos byla mimořádně úspěšná, když na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě dojela třetí a na Mistrovství světa šestá. Po krátkém odpočinku naskočila do cyklokrosu teď v neděli v Jičíně a její výkon by měl mít stoupající tendenci.

V U23 se jeví nejlépe Jakub Říman. Vy jste zároveň jeho osobní trenér.

Kuba je velký dříč, což ho zase posunulo o kus dál. Má aktuálně slušnou formu. Udělal značný pokrok. Čeká ho však ještě hodně práce. Rezervy má i v psychice, někdy to zbytečně pokazí spíše v hlavě, než fyzicky. V třiadvacítkách je aktuální dvojkou Šimon Vaníček, ten ale má kolísavé výsledky.

Ještě zbývají ženy.

Startovat jich bude šest. Nejlepší aktuální výkonnost má Karla Štěpánová. Věřím, že holky podají co nejlepší výkon, na který nyní mají, a uvidíme, na co to bude stačit.

Děkujeme a přejeme co nejlepší možné výsledky a to nejen v neděli v Táboře.