Tradičně technicky náročný závěr v Knokke-Heist, se stoupavým dojezdem na pláži, nejvíce vyhovoval Jasperu Philipsenovi (Alpecin - Fenix). Belgičan nejlépe načasoval svůj sprint, u levé bariéry zavřel Fabia Jakobsena (Quick-Step - Alpha Vinyl) a o více než délku celého kola porazil Dannyho van Poppela (BORA - hansgrohe) a Madse Pedersena (Trek - Segafredo).

Průběh druhé etapy Okolo Belgie nebyl tak zajímavý jako první den, protože na cyklisty čekala zcela rovinatá etapa. Šestičlenná skupina uprchlíků byla pelotonem dostižena 14 kilometrů před cílem, zejména díky spolupráci týmů Trek - Segafredo, Quick-Step Alpha Vinyl a Alpecin - Fenix. Poté už závod směřoval k hromadnému dojezdu, ve kterém neměl žádný tým převahu a sprinteři si museli sami dělat místo v popředí balíku. Pedersen zahájil svůj sprint příliš brzo, za ním se vyvezl Philipsen a zároveň nepustil dopředu Jakobsena a zvítězil.

"Celý den jsme jeli relativně v klidu. Takže na konci byli všichni čerství a to mi ztížilo získat dobrou pozici v dojezdu," řekl Philipsen, který se připravuje na start Tour de France v Kodani. "Hodně jsem na tom pracoval. Po vysokohorském tréninku jsem si nebyl jistý svou formou, ale je to dobré. Jsem spokojený. Doufejme, že je to také dobré znamení směrem k Tour."

V celkovém pořadí vede Pedersen s náskokem 6 sekund před Philipsenem. Třetí Tim Wellens (Lotto Soudal) ztrácí 12 sekund. Pedersen a Philipsen mají stejný počet v bodovací soutěži. Oficiálním lídrem je Pedersen, dres však poveze Philipsen.