V dnešní druhé etapě Tour Alsace, vedoucí z Colmaru do Altkirchu a měřící 163 km, odjela brzo po startu pětice závodníků, v níž byli tři mladíci z třiadvacítkových reprezentací Německa, Británie a Kanady, dále Haller z Leopardu a Limousin z klubového francouzského VC Pays Loudeac.

Na trati se podělili o všechny tři sprinterské i vrchařské prémie. Při stoupání na druhou odpadl Haller a později vzdal. Ostatní byli dojeti zhruba 30 km před cílem.

Hned nato odjel další borec bretaňského Lodeacu Lagree a získal až minutu. 15 km před cílem si ho dojela trojice Guerin z Vorarlbergu, Van Niekerk ze St Michel a Luscher ze Swiss Academy, který to pár kilometrů před cílem zkusil ještě sólově. Ale i on byl dojet pelotonem.

Poslední stovky metrů vedly do kopce. První v cíli byl jezdec Lotto Soudal U23 19letý Arnaud De Lie před Théo Menantem z francouzského Vendée U a Benem Turnerem z britského Trinity.

Arnaud De Lie se dostal do čela průběžné klasifikace a patří mu i dresy nejlepšího do 23 let a bodovací.

Adam Ťoupalík, jenž dokončil jako nejlepší z českých jezdců, kteří si všichni připsali čas vítěze: „Posledních čtyřicet kilometrů to byl stálý boj o čelní pozice. V závěru jsme tam zůstali ve třech a bylo to neuvěřitelně hektické včetně několika pádů. Bohužel jsme se dnes nedostali na úplnou špici tak, abychom mohli bojovat o vítězství.“ 

Elkov Kasper je stále na 2. místě v soutěži týmů se stejným časem jako vedoucí Jumbo-Visma DT.

Když jsem představoval české závodníky na Tour Alsace, jeden mi unikl. Od 14. července přestoupil do francouzského především cyklokrosařského týmu Cross Team Legendre, jehož nestorem je ve svých 37 letech Steve Chainel, Michael Boroš!