Do druhé a závěrečné etapy nastupoval Márton Dina z 9. pozice se stejným časem jako 17 dalších závodníků. První tři v průběžném pořadí byli odskočení díky bonifikačním vteřinám za umístění v etapě.

Dnes se najelo na 25km okruh, ten si dali cyklisté 6x, v každém bylo nutno 11 km pozvolna stoupat a tenhle úsek zakončit kilometrovým výjezdem o 6% sklonu. Po sjezdu z posledního výstupu se z okruhu odbočilo do nejprudšího cílového kopce o délce 2,3 km s 5,4%. Celkem 169 km. Terén, který mohl být příhodný i pro lídra ATT Investments.

Maďarský závodník se nakonec ve spurtu 11členné první skupiny prosadil na 3. místo, což pro něj znamenalo konečnou 4. příčku.

O celkovém pořadí tedy rozhodovaly bonifikační vteřiny. Obě etapy a tedy i celkově vyhrál Nor Drege z norského Coop-Repsol, na druhém a třetím místě stanuli jezdci, kteří v jednotlivých etapách obsadili druhá místa, a Márton bral 4., protože včera třetí v etapě dnes nabral ztrátu.

Pro Mártona a ATT Investments to po 10 bodech Dominika Neumana z Trofej Umag znamená dalších 21 UCI bodů.

Matúš Štoček (vpravo v modré bundě na červeném Lapierru) v boji o prémiové body

Co se týče taktiky a průběhu etapy, dejme opět slovo sportovnímu řediteli Vojtovi Řepovi:

Hlavním cílem bylo dostat Mártona v závěru do co nejlepší pozice. Druhotným pokusit se zabojovat o zelený dres. To bylo úkolem Matúše Štočka. Za tím účelem šel úspěšně do úniku, ale posbírat body se mu nepodařilo. V pelotonu pak pracoval pro tým.

Kluci dnes předvedli perfektní týmový výkon. To, co jsme si předsevzali, do puntíku splnili. Pod poslední kopec přivezl Mártona téměř kompletní tým a v cílovém stoupání, které nebylo tak prudké, tudíž hákové, se všichni postupně vystřídali, takže měl Márton výbornou pozici do samotného závěru.

 Bylo škoda, že dnes moc nefoukalo. Jsem přesvědčený, že kdyby byl větší vítr, tak to, co kluci dnes předvedli, by přineslo větší efekt.

Další závod jedeme až následující sobotu, takže nás čekají přípravné dny. Do dalších závodů jsem optimista, protože speciálně po dnešku panuje v týmu výborná nálada nejen z výsledku, ale stejně tak z toho, jak se klukům dařilo spolupracovat.

Naše vystoupení na prvním závodě tady na Rhodosu hodnotím velmi dobře.