Na tiskové konferenci týmu UAE Emirates mluvil o Pogačarově závodním programu manažer sestavy Joxean Fernandéz Matxin. Plán shrnul do jedné věty: "Pojede méně závodů, ale cílem je vyhrát všude." Oznámil, že Pogačar bude lídrem jak na Giro d'Italia, tak i na Tour de France, což znamená, že osolen lídři UAE Emirates budou mít ještě méně příležitostí jet na celkové pořadí. 

Pogačar kvůli Giru a přípravě na Corsa Rosa musí omezit jarní závodní program. Sezónu zahájí na Strade Bianche, objede Okolo Katalánska a taky monument Milán-Sanremo. Nebude obhajovat vítězství na Kolem Flander a na Valonském šípu a Amstel Gold Race. Monument Lutych-Bastogne-Lutych se mu do programu nejspíš vejde.   

Matxin dokonce představil kompletní sestavu týmu pro Giro a částečně i Tour. Na květnový závod se kromě Pogačara, který bude jediným lídrem, připraví také Jay Vine, Rafal Majka, Felix Großschartner, Rui Oliveira, Sebastian Molano, Mikkel Bjerg a Domen Novak. 

Na Tour Pogačara doplní Adam Yates, Juan Ayuso a Joao Almeida. Všichni tři jsou schopní Pogačar zastoupit, pokud nebude schopný po Giru závodit o celkové pořadí. 

MB1_8856.jpg

Hned po Tour by měl reprezentovat Slovinsko na Olympijských hrách v Paříži. Samozřejmě pokud bude nominován, ale to by neměl být problém. Do čtyřčlenného týmu pro silniční závod se téměř jistě vejde, ale všechny země mají jen jedno místo v časovce a olympijské zlato obhajuje Primož Roglič, který je na časovkářských šampionátech úspěšnější. 

Po Olympiádě si odpočine a začne se připravovat na poslední vrchol sezony 2024 - mistrovství světa v Curychu. Pojede jednorázovky GP Quebec a GP Montreal v Kanadě, světový šampionát a na závěr roku opět Kolem Lombardie.  

Předběžný závodní program Tadeje Pogačara v roce 2024:

2. 3. Strade Bianche

16. 3. Milán-Sanremo

18. - 24. 3. Okolo Katalánska

21. 4. Lutych-Bastogne-Lutych

4. - 26. 5. Giro d'Italia

29. 6. - 21. 7. Tour de France

3. 8. Olympijské hry v Paříž - silniční závod

13. 9. Grand Prix Cycliste de Quebec

15. 9. Grand Prix Cycliste de Montreal

29. 9. Mistrovství světa v Curychu - silniční závod

12. 10. Okolo Lombardie