Nemám slov. Opravdu mám tento závod rád a být nejlepší z vedoucí skupiny s tak velkými jmény je neuvěřitelné, říká Pogačar po svém prvním velkém klasikářském triumfu. Ve sprintu jsem se chtěl soustředit na zadní kolo Alaphilippa. Zůstal jsem za ním co nejdéle. Díky tomu jsem získal a udržel rychlost. Ukázalo se, že to byla ideální taktika.“

Pogačar navázal na svého krajana Primože Rogliče a po loňském prvním vítězství na třítýdenním závodě přidává i triumf na monumentu. Současná generace nejlepších cyklistů je mimořádně všestranná a Pogačar je typickým příkladem. Kombinovat vítězství na etapových a jednorázových závodech bylo v posledních dvaceti letech vzácné. Pogačar se navíc každý rok zlepšuje a po vítězstvích na UAE Tour a Tirreno - Adriatico přidal další velký triumf.    

Nevím, jestli jsem nejlepší na světě, ale žiji svůj cyklistický sen. Ve středu jsem byl hrozně zklamaný, protože jsme nesměli startovat na Valonském šípu. S loňským vítězem Marcem Hirschim jsme tam měli silný tým a skvělou příležitost vyhrát. Ale dodalo nám to motivaci podat dnes dobrý výkon. Teď si trochu odpočinu. Určitě budu trávit nějaký čas s rodinou. A poté začneme s přípravou na Tour de France.

Alaphilippe opět přišel o vítězství

Julian Alaphilippe byl opět velmi blízko vítězství na Lutychu, tentokrát dokonce úplně nejblíž, ale místo toho má jen druhé místo. Chtěl jsem zde dosáhnout nejlepšího možného výsledku a tým odvedl skvělou práci. Ve finále jsem se snažil ze sebe vydat to nejlepší. V Roche-aux-Faucons to bylo hodně obtížné, ale odtud se nám dobře spolupracovalo až do posledních dvou kilometrů.“

Plně jsem se soustředil na sprint. Nechtěl jsem útočit nebo hrát poker. Byl jsem na dobré pozici, ale Tadej to ve sprintu zahrál chytře. Gratuluji mu k velkému vítězství. Rád bych vyhrál, ale aspoň už jsem získal pěkné vítězství na Valonském šípu.

Roglič neměl svůj nejlepší den 

Pogačarův krajan Primož Roglič byl považován za největšího favorita Lutych - Bastogne - Lutych, ale v rozhodujících chvílích na nejlepší nestačil. Pro mě to bylo na začátku příliš pomalé a na konci příliš rychlé, smál se Roglič v rozhovoru s televizním štábem Eurosportu.

Na začátku závodu to bylo trochu pomalé kvůli protivětru. Díky tomu se ve finále jelo na plný plyn, ale neměl jsem nejlepší nohy, a proto jsem nestačil na nejlepší. Je těžké z toho vyvodit závěry. Vždy se snažím dělat maximum. Někdy vyhrajete a někdy ne, byl smířlivý loňský vítěz Lutychu.

Roglič zvolí před letošní Tour de France netradiční přípravu. Už nebude závodit, místo toho ho čeká několik vysokohorských soustředění. Jsem spokojený se svým jarem. Když se podívám na výsledky, vždy jsem byl mezi nejlepšími. Vždy jsem závodil o vítězství. Teď si zasloužím odpočinek. Nejprve si oddechnu a pak se vydám na vysokohorský trénink. Takový je plán.