Po dalších kontrolách bylo rozhodnuto, že rizika spojená s pokračováním ve vrcholovém sportu jsou větší než přínosy. Polanc strávil ve WorldTour jedenáct sezóna všechny ve stejném týmu, nejdříve pod názvem Lampre a poté v UAE Emirates. Připsal si čtyři vítězství, včetně dvou etapo na Giro d'Italia v letech 2015 a 2017. V tomto roce obsadil 11. místo v celkovém pořadí a loni skončil 12. na španělské Vueltě. Na Giru 2019 dvě etapy vezl růžový trikot pro lídra závodu. Byl také u vítězství Tadeje Pogačara na Tour de France 2020. 

"Nejprve bych chtěl poděkovat týmu a všem lékařům za veškerou podporu během posledních měsíců," říká Polanc v oficiálním vyjádření. "Vyžádalo si to spoustu kontrol a následných vyšetření a tým mi stál po boku a snažil se najít odpovědi a učinit správná rozhodnutí. Zvláštní poděkování patří také mé rodině a přátelům, kteří mi byli během této doby nablízku a vždy mě během mé kariéry podporovali v dobrých i špatných chvílích."



"Samozřejmě to není způsob, jakým jsem doufal, že ukončím svou kariéru, ale když se ohlédnu zpět, myslím, že mohu být velmi šťastný. V profesionální cyklistice působím už 10 let a v týmu UAE Emirates od samého začátku své kariéry a prožil jsem s nimi spoustu úžasných okamžiků. Doufám, že v této rodině budu v nějaké funkci pokračovat i dál. Těším se na budoucnost, protože v mém životě se momentálně děje spousta dalších krásných věcí, za které jsem velmi vděčný, stejně jako za vše, čeho jsme již dosáhli," dodal Polanc.

Mauro Gianetti, generální ředitel UAE Emirates, hledá pro Polance nové uplatnění: "Strávili jsme mnoho měsíců hledáním řešení s naším lékařským týmem, radili jsme se s nejlepšími specialisty na světě a nakonec padlo rozhodnutí, že je čas přestat. Jan byl od počátku přínosem pro náš tým a jsme velmi hrdí na to, čeho s námi za ta léta dosáhl. Náš tým a celá organizace se neustále rozšiřují a doufáme, že se nám podaří najít pro Jana v budoucnu novou roli."