Poslední etapa byla mimořádně krátká: pouhých 92 km. A bez náročnějších stoupání. Takže opět, v tomto ročníku už potřetí, hromadný dojezd?

Krátké etapy bývají bojovné od startu, takže zase až tolik nemuselo překvapit, že se o únik pokusili i Evenepoel (Quick-Step) s Mohoričem (Bahrain). Následně to zkusil Nibali (Astana), ke kterému se přidal týmový kolega Boaro. Poté si je dorazili ještě Lastra (Caja Rural) a Martín (Euskaltel). 45 km před cílem měla čtveřice náskok 1:20 min.

Při sjíždění uprchlíků byl opět mimořádně aktivní Josef Černý. 13 km před cílem bylo po úniku.

Tentokrát to Quick-Step zvládl bezchybně. Do posledního kilometru přivezl Evenepoel na špici další dva týmové pomocníky, za nimiž byl pevně zabudován Jakobsen. A když pak Jakobsena vyslal do posledních desítek metrů Morkov, mohl se snažit Viviani (Ineos), jak chtěl, Jakobsena při jeho druhém prvenství na letošní Valencianě neohrozil.

Aleksandr Vlasov za pomoci svého týmu Bora-hansgrohe s přehledem uhájil žlutý dres a stal se celkovým vítězem Volta a la Comunitat Valenciana. Druhý skončil Evenepoel, který se zároveň stal nejlepším mladkem, a třetí Rodriguez (Ineos). Bodovací soutěž ovládl Fabio Jakobsen, vrchaře Ben King (Human Powered Health).

Josef Černý měl výhradně týmové úkoly, které spočívaly především v kontrole a sjíždění úniků, a ty si splnil na výbornou.