Naši cyklokrosaři, jakož i cizinci, kteří přijedou do Slaného, samozřejmě závodili už v sobotu a neděli. Jak si vedli? 

Na Slovensku se konaly dvě C1. V top ten mezi muži se umístil Emil Hekele na 5., resp. 7. místě, vždy obklopen 6 Belgičany, 2 Francouzi a 1 Nizozemcem. Z těch, co přijedou do Slaného, si vedli nejlépe Francouzi: Chainel 2x2., Crispin 6. a 3. Rovnocenně s nimi soupeřil Belgičan Lockx: 4. a 5. Další Belgičan Siebens první závod nedokončil, v druhém dojel 9. A Nizozemec Bakx na tom byl ze jmenovaných nejhůř: 10. a 11. místo. Ani v jednom závodě nenašel přemožitele Jim Aernouts (BEL).

Oba závody žen v nijak oslnivé mezinárodní konkurenci ovládla Pavla Havlíková, která je přihlášena i do Slaného, kde jí budou konkurovat o malinko těžší soupeřky. 

V sobotu se jela v Belgii v Beringenu C2, asi druhý nejlépe obsazený víkendový závod (1. Quinten Hermans - BEL). Z těch, co uvidíme dnes ve Slaném, skončil Nizozemec Godrie 14., a porazil tak největší hvězdu dnešního českého poháru Baestense (17.). Godrie si dal v neděli ještě C2 v Lucembursku a tam dojel 6. 

V neděli do Mnichova na C1 Super Cross dorazili především nejlepší Švýcaři a česká špička: 1. Rouiller (SUI), 2. Boroš, 3, Zahner (SUI), 4. Nesvadba, 5. Wildhaber (SUI). K tomu ještě 9. Paprstka. Zbytek do top ten byli třetiligoví Belgičané. Zúčastnili se i bratři Samparisiové, kteří se postaví na start ve Slaném: 11. a 17. místo. 

V juniorech na 2. místě David Šulc (IVAR CS – AUTHOR TEAM) a 5. Pavel Jindřich (Stadion Louny). 

Absolutní světová špička (stále ještě s výjimkou Mathieu Van Der Poela) se sjela na Telenet Superprestige do Gavere a hlavní závod mužů ovládl letošní premiant Eli Iserbyt. V juniorech dojel za vítězným Thibauem Nysem na 7. místě Mathyas Kopecký. 

Tak dnes do Slaného nebo alespoň ve 12:55 k televizi.