Veškeré potřebné informace najdou zájemci na http://www.cspohar.cz/zavody/.

Pro pořadatele obdobných akcí je vždy velmi praktické, když se zájemci přihlašují s předstihem, což lze v případě Maratonu Česká Lípa učinit přes https://www.sportt.cz/register/1101.

V propozicích se dozvíme, že pořadatel Sportovní klub MS AUTO, z.s. umístil centrum závodu do areálu koupaliště v České Lípě - Dubici, kde bude od 8 hodin otevřena kancelář závodu.

Dětské závody, které se uskuteční na krátké trati poblíž místa prezentace, budou rozděleny do tří kategorií od nejmladších po 12ti leté a první závodníci odstartují v 9 hodin.

Hlavní závod začne v 10:30 společným odjezdem z Dubice na ostrý start do Zahrádek, odkud přesně v 11:00 odstartují ti, kteří absolvují delší, 72 km dlouhou trať, a 3 minuty po nich ti, kterým bude stačit 56 km.

Do první vlny budou zařazeni muži od 19 do 59 let, přičemž vyhodnocení proběhne po kategoriích odstupňovaných po 10 letech. Do druhé vlny potom všichni ostatní počínaje 13ti letými žáky až po muže nad 70 let věku.

Pojede se na trati Zahrádky – Kravaře – Blíževedly - Skalka – Tuhaň – Sukorady – Rašovice – Skalka – Blíževedly – Kravaře – Valteřice - Jezvé – Bořetín.  Závodníci v první vlně pojedou smyčku přes Tuhaň - Sukorady – Rašovice dvakrát.

Trasa má výrazně členitý profil, obsahuje několik prudkých stoupání, včetně cílového dojezdu na vrchol Bořetín. Pro trasu 56 km to znamená 630, pro delší pak 780 výškových metrů.

Kompletní výsledky budou zveřejněny na webu cspohar.cz.

Loňské vítězství obhajuje Jiří Šorm a na krátké trati Pawel Slowiński (POL).

Akci, která se zároveň jede jako Memoriál Josefa Vlasáka, dlouholetého pořadatele tohoto závodu, připravil pro letošek tým Kuchyně Lípa za podpory Města Česká Lípa a  Libereckého kraje.