Koho zajímají stará kola s historií, tak má příležitost od pátku 1. 12. do neděle 3. 12. v kavárně Továrna v bývalých Baťových závodů ve Zlíně. René Sedlář tu vystavuje především časovkářská kola a dráhovky určené pro stíhačku, proto výstava nese název "Stroje času".

Výstavu doplňují besedy a povídání:

Daniel Polman

V pátek se můžete těšit na večer legendy Daniela Polmana, který je českým rekordmanem v cyklistické čtyřiadvacetihodinovce (911 km), třetím českým finisherem závodu Race Across America (4960 km) a prvním českým finisherem závodu NorthCape – Tarifa: 7381km s převýšením 80 000 metrů (červen, červenec 2022).

Program:
1/ „Stand-up“ přednáška (50 min) – zážitky a historky za doprovodu fotografií

2/ Film „Americkej DREAAM“ (48 min) 

3/ Beseda

Libor Matějka

V neděli ve 14.00 hodin bude beseda „prvního čistokrevného vrchaře v Československu“, Libora Matějky, který významně reprezentoval cyklistické odvětví nejen v pozici úspěšného závodníka a trenéra, ale i jako novinář a zakladatel čistě silničářského webu www.roadcycling.cz.

Pro besedy si rezervujte místo na telefonním čísle +420 608 564 619

Výstava kol bude v neděli doplněna o titanová kola Morati za účasti "otce" této značky Svatopluka Zatloukala a jednou z nejúspěšnějších cyklistek, která Morati reprezentovala - Lady Kozlíkové.