Reto Hollenstein (35) je jedním ze dvou cyklistů, kteří jako poslední v řadě získali kontrakt i na příští rok, čímž se soupiska uzavřela.

Nad strategií týmu pro rok 2021 a závodním programem se sejde vedení v půlce prosince ve španělské Gironě. Kompletní tým jezdců včetně zaměstnanců se poprvé potká v lednu na kempu v Izraeli.

Premiérově se tu pohromadě představí sestava se všemi posilami, kterých vůbec není málo. Přichází devět nových lidí, kromě dvou výjimek všichni z týmů WorldTour. V týmu nebude pokračovat sedm cyklistů, nejznámějším jménem mezi nimi je nejspíš německý cyklista Nils Politt, který odchází do německého Bora-hansgrohe.

Dan Martin, čtvrtý z letošní Vuelty

Obměna týmu přináší zcela jistě povýšení kvality. Komerčně nejvděčnějším je příchod Chrise Froomea (35). Tým doufá, že se dokáže vrátit na úroveň, kdy dokázal opakovaně vyhrávat Grand Tour. Společně s Danem Martinem (34), mj. 4. z letošní Vuelty, a Michaelem Woodsem (34), vítězem etap na letošním Tirrenu a Vueltě, kde přidal ještě dvě 2. místa, budou tvořit sestavu, která by měla konkurovat nejlepším týmům světa.

Israel Strart-Up Nation však posílil i na klasiky, ať už dlážděné, tak profilově náročnější. Sep Vanmarcke, Daryl Impey a Alessandro De Marchi jsou jezdci s potenciálem vyhrávat závody tohoto typu, resp. obdobné etapy v etapových závodech.  

Chris Froome (na snímku vpravo) od příštího roku také v modro-bílém dresu týmu Israele

Vanmarcke (32) stále patří do nejužší špičky na dlážděné klasiky, vždyť v minulosti dokázal vyhrát Omloop, kde byl navíc dvakrát 3., dojet 2. na Roubaix, kde skončil ještě dvakrát 4., dokončit dvakrát 2. na Gentu a být dvakrát 3. na Flandrech.

Impey (35) v průběhu své dosavadní kariéry dokázal vyhrát už 26 UCI závodů. Mj. dvakrát ovládl domácí Tour Down Under, vyhrál etapy na Tour de France, Dauphiné či Katalánsku.

De Marchi (34) se zase může pochlubit třemi etapami na Vueltě, dvěma na Giru či etapou na Dauphiné.

Otázkou je, zda tito závodníci se už pomalu nedostávají za zenit své výkonnosti, jelikož letos se oproti minulosti až na drobné výjimky příliš neprosadili.

Guy Sagiv, trojnásobný mistr Israele, naposledy loni.

Tým posílil i do hromadných koncovek. Neobnovil smlouvu s Estoncem Räimem, zato angažoval mladého australského rychlíka Taj Jonese (20), který na sebe mimořádně upozornil při únorovém Tour de Langkawi. K týmu se připojí až od července následující sezóny, do té doby bude startovat za development Israel Cycling Academy.

Jones tak rozšíří skupinu sprinterů, mezi něž patří Rudy Barbier, Norman Vahtra, Rick Zabel, Hugo Hofstetter či Itamar Einhorn, jimž bude i v příštím roce dělat mentora André Greipel.

Sylvan Adams, spolumajitel týmu

Naše sestava pro příští rok je výrazně vylepšena. Plánujeme být extrémně konkurenceschopní v těch největších závodech, včetně Grand Tour a nejvýznamnějších klasik. Naše předsezónní soustředění poskytne příležitost spojit všechny dohromady v jeden soudržný tým. Čekají nás vzrušující časy,“ řekl spolumajitel týmu Sylvan Adams. 

„Bude fascinující sledovat, jak dokážeme obstát proti zavedeným velkým týmům. Máme vyváženou soupisku, takže můžeme dosahovat výborných výsledků ve všech typech závodů. Ale naše největší ambice budou v etapových závodech,“ doplnil manažer týmu Kjell Carlström. 

Guillaume Boivin, kanadský šampion z roku 2015

Sylvan Adams je izraelsko-kanadský miliardář, a tak v týmu bude - společně s Belgičany - nejvíc jezdců právě těchto zemí: vždy po čtyřech. Celkem se v týmu schází cyklisté 17 národností.

Jedním z Kanaďanů, který působí v týmu už od roku 2016, je Guillaume Boivin (31): „Byl jsem součástí týmu téměř od jeho počátku. Jsem ohromen obrovskými kroky, které jsme každý rok podnikli, a jsem velmi nadšený, že se mohu znovu sejít se svým dobrým přítelem Mikem Woodsem. Doufám, že s ním budu závodit a podpořím ho na cestě k úspěchům.“

Israel Start-Up Nation 2021