Značka CUBE není v Čechách novinkou, tahle kola se tu prodávají již řadu let. Ale vždy v prodejní síti, kde jsme je mohli nalézt vedle bicyklů dalších značek. Nyní se v západních Čechách dočkali prvního obchodu specializovaného na tuto značku (www.cube-store.cz).

Slavnostní otevření CUBE STORE v Karlových Varech proběhlo v úterý 22.2.22 a moderátorského mikrofonu se chopil Marek Eben. Přestože jak sám přiznal sice vlastní dva bicykly CUBE, z toho jeden v elektro verzi, tak toho zase tak moc nenajezdí, byl jak je jeho zvykem perfektně připraven a svou roli i v této jemu nejspíš ne toliko blízké branži zvládl perfektně a se vtipnou elegancí.

Autorem nápadu otevřít CUBE STORE jsou manželé Pavel a Tereza Gaškovi, kteří nejsou v Karlových Varech a širokém okolí neznámými tvářemi. Kompletně zrekonstruovali bývalou restauraci a mohou tak svým početným zákazníkům vedle e-shopu nabídnout v nadčasových moderních prostorech na prodejní ploše 450 m2 služby povýšené do nejvyšší kvality.

Nebylo snadné v Karlových Varech nalézt vhodné prostory. Nějaký čas to trvalo a bylo potřeba překonat řadu potíží. Ale nakonec se nám to za pomoci řady lidí a institucí povedlo a my teď můžeme naše zákazníky obsluhovat a plnit jim jejich cyklistické sny v moderním a velmi příjemném prostředí,“ říká Pavel Gašek, který v téhle branži působí již 22 let.

Nový obchod má řadu výhod a nejen ve větší prodejní ploše, která je třikrát větší, než byly prostory předešlého obchodu. Disponuje totiž i vlastním parkovištěm, je bezprostředně napojen na cyklostezku EuroregioEgrensis, nachází se v centrální lehce dostupné sportovní lokalitě lázeňského města, konkrétně v Tuhnicích, a abychom ho lokalizovali zcela přesně, tak v Západní ulici 1417/4.

Tereza Gašková a zástupce společnosti Cube Chris Archer s Markem Ebenem

Nebylo náhodou, že právě Gaškovi se stali premiérovým CUBE STORE. Jsou totiž v posledních dvou letech největšími prodejci kol a elektrokol CUBE v České republice. Kromě jejich podnikatelských a obchodních schopností k tomuto postavení přispívá i to, že mají blízko geograficky i lidsky k centrálnímu dodavateli značky CUBE pro český trh, firmě Cyklosport RIK s.r.o., v níž hlavní postavou je Radoslav Krummer, kterého příznivci cyklistiky a zvláště pak závodníci dnes už spíše věku masters velmi dobře znají, jelikož dlouhodobě patří k nejlepším v této kategorii silničářů.

Začínal jsem před víc jak dvaceti lety jako mechanik v Německu u firmy CUBE, posléze jsem začal tuto značku dovážet a prodávat v České republice, až jsme se stali výhradním dovozcem CUBE k nám do Čech a na Moravu,“ říká Radoslav Krummer, který i po šedesátce a při stále ještě přiměřeném pracovním vytížení dokáže za rok natočit mezi 10 – 12 tisíci kilometry.

Marek Eben s Radoslavem Krummerem

Produkce této německé firmy, která sídlí 80 km od českých hranic ve Waldershofu a jenž zahájila výrobu několika stovek bicyklů v roce 1993, se v současnosti blíží 1 milionu kusů, což ji zajišťuje pozici největšího evropského výrobce kol, který má v nabídce v současnosti přes 400 modelů! A to od silničních, přes horská, trekingová po gravel biky, přičemž všechny tyto typy najdeme i v elektro verzích, což je segment, na který CUBE klade mimořádný důraz.

Co je na této firmě pro českého zákazníka ještě zajímavé, je skutečnost, že ¾ produkce se do nedávna vyráběly ve Waldershofu a zbylá část v Asii. Jenže i tady covid zapracoval a pro zásobovací potíže se firma rozhodla přemístit výrobu z Kambodže a Bangladéše do Evropy, konkrétně do nové montážní haly v Chebu, kde najde uplatnění 300 šikovných českých rukou.

Stejně jako expanduje německý CUBE, jehož kola se velmi dobře prodávají např. ve Švýcarsku, Rakousku i Itálii, má v úmyslu expandovat česká odnož. Karlovarský CUBE STORE je sice první, ale rozhodně nemá být poslední. Cílem je postupně rozšiřovat síť specializovaných prodejen, které jsou schopny výrobky CUBE nebo na ně navázanými značkami uspokojit cyklistu naprosto kompletně, tzn. nejen bicykly, ale i veškerými doplňky oblečení nevyjímaje.

Aktuálně je v České republice zhruba 60 prodejen, kde lze značku CUBE zakoupit, z některých prodejen by se mohly postupně stávat specializované CUBE STORE.  Cílem značky je posílení prodeje v Praze. Od letošní sezóny je jedním z dealerů firma Kola Štěrba v Praze 4.

Jan Hirt ve včerejší etapě UAE Tour končící 19 km výjezdem na Jebel Jais, v které měl mít nejvyšší ambice, dokončil po mimořádně aktivním výkonu v konkurenci mj. vítěze Tour de France Tadeje Pogačara (UAE), který etapu ovládl, na 9. místě společně s vítězem v malé skupině špičkových světových vrchařů, jako je Adam Yates (Ineos), Aleksandr Vlasov a Jai Hindley (Bora-hansgrohe) či Romain Bardet (DSM).

Na jakém že silničním bicyklu realizuje svou současnou skvostnou formu? Intermarché jezdí dvě verze typu Litening, přičemž do hor jde o ne toliko především aerodynamickou, ale zato lehčí verzi. Včera se v Emirátech jela časovka a při ní sedlal Jan Hirt a v celé sezóně i jeho kolegové jako je Alexander Kristoff, Domenico Pozzovivo či mladý nadějný německý cyklista Georg Zimmermann, typ Aerium.

Pochopitelně i tyto skvosty lze získat prostřednictvím CUBE STORE v Karlových Varech, případně dalších prodejců této značky a konečně i v dalších plánovaných CUBE Store v České republice, jejichž vzniku bychom se měli dočkat ještě v tomto roce.