Pidcock už kvůli silniční sezóně omezil počet cyklokrosů, chystá se jen na deset a vynechá světový šampionát v Táboře. A nyní se jeho trenér Kurt Bogaerts zmínil, že jisté úpravy čekají i silniční kalendář. "I když to ještě není stoprocentně jisté. Myslím si, že s Tomem směřujeme k ardenským klasikám," řekl pro Het Nieuwsblad.

"Pokud se účastníte všech vlámských závodů, omezuje vás to v etapových závodech. Pokud chcete jet na jaře víc etapových závodů než jen Kolem Algarve a Paříž-Nice, pak musíte starty na dlážděných klasikách omezit," upozorňuje Bogaerts. Letos čtyřiadvacetiletý rodák z Leedsu začal v Algarve, poté objel klasiky Omloop Het Nieuwsblad a Strade Bianche, kde dokonce vyhrál a po Tirreno-Adriatico se vrátil do Belgie a následovala šňůra pěti jednorázových závodů. Víc s emu dařilo v Ardenách, na Amstel Gól Race skončil třetí za Tadejem Pogačarem a Benem Healym, na monumentu Lutych-Bastogne-Lutych nestačil jen na suverénního Remca Evenepoela. 

20230714TDF0061-A.S.O._Pauline_Ballet.jpg

Pidcock a jeho trenér to také nechtějí přehnat s náročností jarní sezóny, protože v létě je čeká několik vrcholů. Ineos Grenadiers chce svého hvězdného závodníka na startu Tour de France a to dokonce v závodě o celkové pořadí. Jenže hned po Tour si Pidcock jen přezuje tretry, skočí na své horské kolo a bude obhajovat zlatou olympijskou medaili. V Paříži se však nechce vzdát ani startu na kladivářské trati v silničním závodě. 

"Tom chce v Paříži jet jak na horském kole, tak i na silničním," potvrzuje Bogaerts. "Jeho ambicí je opět olympijské zlato. Silniční závod je trochu složitější, ale je dobře, že horská kola už bude mít v té době za sebou. Výbušnost této disciplíny se mu může v silničním závodě hodit."

Vyhovovat by mu mohla nejen trať silničního závodu, ale také maličký peloton 90 cyklistů, kde žádný národní tým nebude mít silný kolektiv, protože nejpočetnější sestavy budou mít pouze čtyři jezdce a Britové mezi ně patří, společně s Belgičany, Slovinci, Dány a francouzským výběrem.