Opět jsme závodili a pomáhali

V sobotu 28. května se na Stříbrném rybníku konal 2. ročník charitativního závodu Závoď a pomáhej, který se jel formou štafety na 2 km dlouhém okruhu po dobu 6 hodin. Na startu se sešlo 25 týmů, které startovali v kategorii RACE a OPEN a celkově se ujelo 1229 kol, tedy 2 458 kilometrů. Celý výtěžek z akce, který se skládal ze startovného a z večerní dražby sportovního vybavení známých sportovců, činil 50 400 korun. Tato částka, společně s částkou vybranou v rámci akce Jezdi a pomáhej, půjde nadaci Sport Hradec Cup, které je věnuje rodinám hendikepovaných dětí.

Honza Hrstka si jel na Kellys Mamut Tour pro další 1. místo

Poslední víkend v květnu se konal tradiční moravský závod KELLYS Mamut Tour, kde náš závodník Honza Hrstka opět převed svou naprosto skvělou formu.  Na Trase B, která je dlouhá 136 km a má převýšení 2385 m, se mu povedlo dostat do úniku, ve kterém dojel až do cíle. Stal se tedy s časem 3:35:12 celkovým vítězem a nechal tak za sebou 125 závodníků.

Mezinárodní dráhové závody 500+1 kolo jako příprava na MČR

V rámci přípravy na MČR v dráhové cyklistice se závodníci Rafkarna IDEA Cycling zúčastnili i mezinárodního dráhového závodu 500+1 kolo. Na startu se sešla konkurence z 8 zemí Evropy včetně reprezentace Německa a naši závodníci si nevedly vůbec špatně. Ondřej Rybín se po prvních dvou etapách pohyboval kolem TOP10 a po zisku vítězství v dvojnásobném bodování se dostal i mezi nejlepší 3 závodníky z ČR.