O debut se jedná pro celý celek Kern Pharma. Druhodivizní španělská sestava dostala příležitost poprvé, na úkor tradičnějšího účastníka Caja Rural Seguros RGA (kde mimo jiné působí Michal Schlegel). Řepa v letošním roce předvádí vynikající výkony a nominace na Vueltu je logickým vyústěním povedené sezóny. Zatímco loni většinu roku nemohl závodit kvůli zdravotním problémům, letos už stihl 41 závodních dní, včetně startu na prestižních etapových závodech Kolem Andalusie, Okolo Slovinska a Okolo Burgosu. 

Ve Slovinsku zazářil vítězstvím v soutěži do 23 let a pátým místem v konečném pořadí. 3 minuty za vítězným Tadejem Pogačarem. Velmi dobrou formu měl také v Burgosu, kde si po třetí etapě a dlouhém úniku oblékl červený dres nejlepšího vrchaře a vydržel v něm až do poslední etapy. Nakonec se před něj dostali špičkoví vrchaři Miguel Angel López a Pavel Sivakov, ale Řepa ukázal, že je v dobré formě i po náročném vysokohorském soustředění. O jeho silném pozici v týmu svědčí také prodloužení smlouvy až do konce roku 2024.

Na Vueltu tým Kern Pharma kromě něj nominoval už jen Španěly. Závodit budou Roger Adrià, Urko Berrade, Héctor Carretero, Francisco Galván, Raúl García Pierna, Pau Miquel a José Félix Parra. Zkušenosti s Grand Tours má jen Carretero, který jel dvakrát Giro d'Italia, ale i pro něj to bude na Vueltě premiéra. Raúl García Pierna je zase závodníkem, který dosáhl na největší úspěch týmu v letošní sezóně, vyhrál španělský šampionát v časovce. Druhé vítězství týmu získal Adrià ve zkrácené etapě La Route d'Occitanie. 

Cíle týmu Kern Pharma na Vueltě jsou poměrně jasné - být co nejvíc vidět. To znamená nechybět v dlouhých únicích, snažit se o vrchařské body od začátku závodu a případně usilovat o etapu. Řepa je jedním z nejnadějnějších závodníků týmu, je silný v kopcích, umí se dostat do úniku a má solidní spurt. Silný v kopcích a rychlý ve spurtu je Adrià a do dlouhých úniků v nejtěžším terénu by se měl vydávat Carretero.  

Vuelta začíná už v pátek 19. srpna v nizozemském Utrechtu časovkou družstev na 23 kilometry.