Kritériu předcházel závod ve sprintech. Závodilo se na trati 200 metrů ve dvojicích vyřazovacím způsobem. Pavel Kelemen se dostal až do semifinále, kde ho však zastavily mechanické potíže, takže už mohl vybojovat "jen" 3. místo.

Vlastní kritérium se jelo na 60 kol jako hladký závod na pásku. V polovině odjela pětice cyklistů, kde byli z World stájí Janik Steimle, Kim Heiduk (Ineos) a Marius Mayrhofer (DSM) a s nimi další dva, z nichž jedním byl i Richard Habermann. Tenhle únik byl dojet a následně znovu odjela jmenovaná trojice z World týmů, za nimiž se sólově vydal Richard a dalších 14 okruhů kroužil před pelotonem. Dojeli ho v předposledním okruhu, ale i tak dokázal zaspurtovat na konečné 6. místo.

Následující den si čtyři cyklisté Sparty Pavel Kelemen, Richard Habermann, Tomáš Kalojíros a Martin Volf zazávodili na 69. ročníku Rund und Priener. Tenhle podnik se skládal ze dvou částí. Nejprve kritéria na 40 okruhů a poté individuální časovky na jeden okruh. Výsledky se bodově sčítaly.

Cyklisté AC Sparta Praha se v konečném hodnocení srovnali od 4. do 6. místa v pořadí Kalojíros, Habermann a Kelemen.

Sestava Sparty při polské Visegrad 4, kde se nejlépe umístil Pavel Kelemen na 21. místě, druhý ve spurtu hlavního pole.

Richard Habermann, kamkoli letos přijede, tam o něm obvykle uslyšíme, jelikož se vydává často do úniků. Namátkou v poslední etapě RBB Tour či naposledy při Brno – Mikulov – Brno. Ale zatím se mu nedaří tuhle svou aktivitu, pomineme-li tedy kritéria, přetavit do výraznějších výsledků.

Sám nevím, čím to je. Přitom letos jsem měl nejkvalitnější zimní přípravu z těch, co jsem jako cyklista zažil, a předsezónní testy ukázaly lepší čísla, než jsem měl vloni na vrcholu v průběhu sezóny. Letos jsem dvakrát spadnul, vždycky chvíli trvalo, než jsem se zase do toho naplno dostal, takže asi i tohle hraje svou roli. Ale doufám, že se mi v další části sezóny nějaký pořádný výsledek podaří udělat. První příležitost vidím v maďarské verzi Visegrad 4 a pak bych se chtěl hodně ukázat na etapáku ve Francii (Kreiz Breizh Elites 2.2), který jedeme na konci července a kde bude hodně zajímavá a náročná konkurence,“ říká Richard po polovině sezóny, v níž jeho nejlepším výsledkem, co se týče závodů z kalendáře UCI, je zatím 31. místo právě v Brně na Špilberku.

Richard Habermann před českou Visegrad 4: Brno - Mikulov - Brno