O možném přestupu píše Raymond Kerckhoffs z nizozemského webu Wielerflits. Podle Kerckhoffse chce Ineos Grenadiers jak Rogliče, tak i Remca Evenepoela. Podle zdrojů Wielerflits je miliardář Jim Ratcliffe ochotný zaplatit velké částky, aby jeho tým měl šanci vyhrát Tour de France už v příštím roce. A získat Rogliče se zdá být mnohem snadnější než Evenepoela. 

Vše souvisí s vyjednáváním týmů Jumbo-Visma a Soudal Quick-Step. Kdyby k dohodě obou celků skutečně došlo, Evenepoel by se stal týmovým kolegou Rogliče, ale také Jonase Vingegaarda, Seppa Kusse a Wouta van Aerta. Tolik lídrů v jednom dresu by bylo už příliš, takže odchod některého z nich se zdá být nevyhnutelný. Evenepoel je pevně spjat se značkou Specialized (podobně jako v případě Petra Sagana je to jeho osobní sponzor) a zástupci amerického výrobce kol byli viděni na schůzce s vedením týmu Jumbo-Visma. Pokud bude Soudal-Visma (jak by se nový tým měl jmenovat) používat kola Specialized, Evenepoel nejspíš zůstane.

20230910VUE02032-UNIPUBLIC___SPRINT_CYCLING_AGENCY.jpg

To znamená, že Roglič by v hierarchii týmu klesl na třetí místo za Vingegaarda a Evenepoela a nejspíš by nedostal další šanci na Tour de France. A o tu mu jde především, protože Giro d'Italia a Vueltu už vyhrál a ve 33 letech nemá času nazbyt. Jenže má platnou smlouvu do konce roku 2025 a tak by každý zájemce musel po vzoru fotbalových přestupů za Rogliče zaplatit. Podle Wielerflits a GCN je Roglič přestupu nakloněn a mluví se o dvouleté smlouvě s novým týmem a několika velkých cílech. 

Kromě Tour de France totiž Slovinec chce uspět i na světovém šampionátu ve švýcarském Curychu a obhájit v Paříži zlatou olympijskou medaili v časovce. To však jsou reprezentační akce a s Tour se dají velmi dobře kombinovat. Ineos je určitě nejvážnějším zájemcem o jeho služby, přesto se mluví také o dalších sestavách. Například Bahrain Victorious nemá spolehlivého lídra pro celkové pořadí a Roglič má blízko k manažerovi týmu Milanu Erženovi. Jenže Bahrain nejspíš nemá dost peněz na vyplacení Rogliče a jeho vysokou mzdu.

20230903VUE02040-UNIPUBLIC___SPRINT_CYCLING_AGENCY-3.jpg

Spekuluje se také o zájmu týmů Lidl-Trek, Movistar a Jayco AlUla. S Movistarem jednal Rogličův agent už na Vueltě, ale ani španělský tým nepatří k nejbohatším sestavám, zatímco Ineos má stále nejvyšší rozpočet a nejvíce možností. Navíc by zde měl pravděpodobně nejlepší podporu týmu, v týmu by i v příštím roce měli zůstat Carlos Rodríguez, Geraint Thomas a Egan Bernal, kteří by Rogličovi mohli pomáhat na Tour. 

Podle Wielerflits se Roglič rozhodne o své budoucnosti už do neděle 1. října.