Zároveň to znamená, že se nebude snažit vyhrát Tour de France. Pokud by se postavil na start Tour, tak jako domestik Jonase Vingegaarda. Roglič má za sebou už dva starty na Giru a v roce 2019 zde skončil celkově třetí. A to navzdory nemoci, která mu vzala spoustu sil v průběhu závodu. V roce 2016 debutoval na třítýdenních závodech a vyhrál individuální časovku v Chianti. I kvůli časovkám se Roglič a vedení týmu Jumbo-Visma rozhodli vydat na Giro. 

Jumbo-Visma na dnešní týmové prezentaci oznámilo tři klíčové cíle. Tím prvním je vítězství na Kolem Flander a/nebo Paříž-Roubaix a pak triumfy na Giro d'Italia a Tour de France. Roglič tedy má opět velmi důležitou roli, sice v hierarchii nizozemského celku klesl za vítěze Tour Jonase Vingegaarda, stále se s ním však počítá jako s potenciálním vítězem Grand Tour.

Roglič na prezentaci v Amsterdamu chyběl z osobních důvodů. Zúčastnil se však prvního společného soustředění ve Španělsku, kde o svém největším cíli už pár slov řekl: „Je to závod, který mám rád, ale ještě jsem ho nevyhrál. Stále se zotavuji z operace, ale doufám, že do května budu v dobré formě. V každém případě udělám vše pro to, abych dosáhl svého cíle.“

V květnu se bude muset poměřit s Remcem Evenepoelem. Mladý Belgičan byl lepší na letošní Vueltě, kde spolu poprvé závodili o celkové vítězství. Roglič nebyl po zranění z Tour de France ve své nejlepší formě, přesto Evenepoelovi zatápěl. Slovinec má podobně dobrou časovku a také v kopcích není o nic slabší, když je v nejlepší kondici. Patrně bude mít o něco zkušenější a silnější pomocníky než Evenepoel. Jejich souboj by měl být vrcholem celého Gira. 

V roce 2019 se Roglič po třetím místě na Giru připravil na španělskou Vueltu a poprvé zvítězil. Vedení týmu však zatím nechce ani spekulovat o třetí Grand Tour sezóny, protože je příliš daleko. V prosinci je příliš brzy na to, abychom o tom mluvili. Loni jsme o Vueltě mluvil víc a dřív, protože začínala v Nizozemsku, ale realita je taková, že plán, který si uděláte v zimě, už v létě neplatí. Jak na tom všichni jsou, zkontrolujeme až v červnu, protože do té doby nezačne ani příprava. Takže se nás zatím neptejte, kdo bude na startu ve Španělsku. Na to je ještě příliš brzy a ani ještě neznáme trasu závodu,“ dodává Merijn Zeeman, hlavní sportovní ředitel Jumbo-Visma.