Rohan Dennis byl letos v září propuštěn týmem Bahrain Merida, zejména kvůli disciplinárním problémům. Devětadvacetiletý Australan rozčilení předčasně opustil Tour de France a s nikým z týmu toto rozhodnutí nekonzultoval. Následně se stal podruhé mistrem světa v časovce, tentokrát zcela suverénně. 

O Dennise mělo zájem několik týmů WorldTour, ale dostatek financí a materiální podporu na pokrytí jeho požadavků měl jen Ineos. Dennis se tak stane jedním z důležitých domestiků lídrů na celkové pořadí.  

"Tohle byl můj sen od doby, co jsem se stal profesionálem. Vždy jsem byl fanouškem týmu, už od prvních let. Jezdit za tento tým bylo mým cílem, takže je to skvělý pocit a velká čest, že se mi sen vyplnil," říká k přestupu Rohan Dennis. "Už cítím silné spojení s týmem. S týmem, který opravdu věří v inovace, zejména v časovce, která je samozřejmě mojí velkou vášní. Doufám, že na mě bude tým moci být hrdý."

Dennis se už v prosinci vydá na první společné soustředění týmu a v lednu začne závodní sezónu doma v Austrálii. Ale další závodní plány Dennis ani tým neoznámili. "Na soustředění se těším, je to důležitá část roku, vytváří se vztahy v týmu a rozhoduje se o cílech v sezóně," vysvětluje Dennis. 

"Spoustu kluků už znám, v pelotonu se spolu bavíme už léta, takže přátelství už vybudované je, ale stavět na těchto vztazích a poznat celý tým bude hodně důležité." Právě vztahy s týmovými kolegy a s vedením týmů neměl Rohan Dennis vždy dobré. Předčasně odešel už z Garminu Jonathana Vaughterse. Poté se mu dlouhodobě dařilo v BMC, ale spolupráce s Bahrain Merida se rozpadla po necelém roce. 

O Dennisovi je známo, že je značně vznětlivý a lpí na detailech. V Bahrain Merida se nedočkal slibované technické podpory a byl velmi nespokojený s výbavou na časovku. V zákulisí se mluví o problémech s rámem Merida, s koly Fulcrum, oblečením Sportful i helmou Rudy Project. Nic z toho podle Dennise nebylo na dostatečné technické úrovni a proto v časovkách nevítězil. 

V Ineosu může očekávat mnohem větší zájem o své potřeby v časovce a také vědecký přístup k tréninku a skladbě závodů. Dlouhodobě patř k nejlepším časovkářům světa, ale také má ambice na celkové pořadí etapových závodů. Například na Kolem Švýcarska v letošní roce skončil druhý za Eganem Bernalem.

V Ineosu už udělali vítěze Tour de France z dráhařů Bradleyho Wigginse a Gerainta Thomase, Dennis by mohl být dalším v pořadí. "Všichni víme, jak velký talent Rohan má. Je jedním z nejlepších a nejzajímavějších časovkářů moderní cyklistiky a jsme velmi rádi, že podepsal s námi," říká k tomu David Brailsford, ředitel Ineosu. 

"Budujeme tým, který je optimální směsí mládí a zkušeností. Rohan ví, co je potřeba k vyhrávání. Můžeme mu dát podmínky, aby naplnil své osobní ambice a zároveň ukázal mladým jezdcům, co je potřeba udělat pro úspěch na nejvyšší úrovni," dodává Brailsford.