Trofeo Calvia (24. ledna) má start i cíl v Palmanova. Jede se v kopcích při západním pobřeží, měří 150 km, celkové převýšení činí 2837 metrů. Vypsány jsou 3 vrchařské a 4 rychlostní prémie.

trofeo-calvia-2024-result-profile-6445a13e2c.png

Trofeo Ses Salines - Felanitx (25. ledna) je dlouhý 181 km s převýšením 1275 metrů. Start a cíl jsou uvedeny v názvu závodu, jede se tedy na jihovýchodě ostrova. Na trase jsou vypsána 4 klasifikovaná stoupání a 4 rychlostní prémie.

trofeo-andratx-mirador-d-es-colomer-2024-result-profile-fd0a9a3421.jpg

Trofeo Serra de Tramuntana (26. ledna) odstartuje ze Selvy a skončí v Llucu poté, co se cyklisté projedou horami a rovinami severu Mallorcy. Startuje se do náročného kopce, následuje profilově přívětivější terén, aby bylo posledních 50 km o to náročnějších. Obsahuje totiž i nejtěžší výjezd celé série, 14 km ze Soleru na nejvyšší bod všech pěti závodů Coll de Puig Major, při němž bude nutno vystoupat od hladiny moře až do výšky 863 metrů n. m. Suma sumarum na 154 km 2418 nastoupaných metrů, 4 RP a 3 VP.

deia-trophy-2024-result-profile-2e75800e4e.jpg

Trofeo Pollença – Port d’Andratx (27. ledna) je vypsán na 158 km, a kdo byl kdy na Mallorce, tuší, že organizátoři proženou cyklisty celým pohořím Serra de Tramuntana od severovýchodu na severozápad a nevynechávají přitom znovu ani průsmyk Puig Major, i když v tomto případě z druhé strany. Bude tedy nutno se vypořádat s 2733 metry jízdy do kopce. Bonusy bude možno získat na 5 VP a 4 RP.

trofeo-cala-millor-2024-result-profile-dc6c18e105.jpg

Trofeo Palma (28. ledna) startuje východně od letiště, trasa zavede peloton převážně východním směrem do vnitrozemí, aby jej poté vrátila zpět na pobřeží v centru hlavního města, kde je připraveno pět krátkých okruhů. Na 150 km tak cyklisté nastoupají pouhých 931 vertikálních metrů, přesto se může soutěžit kromě 4 RP i na 2 klasifikovaných mini výstupech.

trofeo-palma-2024-result-profile-8abaf130ad.jpg

K závodům je přihlášeno 8 WorldTeams (Movistar, UAE Emirates, Bora-hansgrohe, Soudal-Quick Step, Cofidis, EF Education-EasyPost, Intermarché-Wanty a Arkéa-B&B Hotels), 10 ProTeams (Uno-X Mobility, Lotto Dstny, Tudor Pro Cycling, Polti-Kometa, Caja Rural-Seguros RGA, Burgos-BH, Kern Pharma, VF Group-Bardiani CSF-Faizané, Euskaltel Euskadi a Flanders-Baloise) a 5 Continental Teams, z nichž nejvíc zaujme devo tým Lidl-Trek Future Racing.

Týmy závodníky v jednotlivých dílech série prostřídají, takže předběžná širší nominace obsahuje větší počet jmen. Z nich mezi nejznámější co se týče kopcovitých profilů patří Rui Costa a Hugh Carthy (EF), Aleksandr Vlasov a Lennard Kämna (Bora), Ilan van Wilder (Quick Step), Brandon McNulty a Marc Soler (UAE), Tobias Johannessen (Uno-X) či Ion Izagirre (Cofidis), a co se týče hromadnějších koncovek pak Gerben Thijssen (Intermarché), Alexander Kristoff (Uno-X), Arnaud Démare (Arkéa), Jordi Meeus (Bora), Juan Molano (UAE), Marijn Van den Berg (EF) atd.

(Zleva) Tomáš Bárta, Daniel Babor, Michal Schlegel

Z českých závodníků v seznamu nominovaných najdeme Petra Kelemena v Tudoru a Tomáš Bártu a Daniela Babora v Caja Rural.

Rui Costa a Marijn van den Berg se vrací na místo činu, kde loni každý vyhrál po jednom závodě. Kobe Gossens (Intermarché) vyhrál dokonce dva, ale v předběžné nominaci nefiguruje. Chybí i Ethan Vernon, vítěz posledního závodu s cílem v Palmě, protože jeho nový tým Israel-Premier Tech tady vůbec nestartuje.

Poslední hodinu až hodinu a půl každého závodu má v odpoledních hodinách na programu Eurosport.