Již tradičně nám závodní sezóna začala v Hlohovci. Z VC Hlohovce jsme si odvezli stříbrnou medaili v kategorii 18-29 let. Zásluhou skvělé týmové práce Sama Mišejky a Jakuba Špalka se David Fanderlik dostal do spurtu, který mu sice úplně nevyšel, ale na stříbro a celkové deváté místo to stačilo. David Januška se představil v elitní kategorii po boku profíků a obsadil pěkné 21. místo. 

V minulém týdnu jsme startovali v prvním závodě Škoda Cup. Jarní klasiku Velká Bíteš - Brno - Velká Bíteš jsme si užili v parádním, spíše letním počasí. Nutno dodat, že na tak veliké závody jezdíme sbírat především zkušenosti. Letos se nám povedlo představit dres, když se David Fanderlik v několika minutovém samostatném úniku dostal do hledáčku kamer. Následně David Januška dojel v hlavním balíku do cíle a Jan Kadaně dojel o něco přes minutu za ním. 

Tento týden již po několikáté startujeme na mezinárodním etapovém závodě RBB Tour v parádním prostředí České Kanady. Zde nás čeká časovka a dvě etapy kolem 150-160 km. Tento závod je pro nás velkou zkušeností, startují zde nejen skvělé týmy z okolních zemí (Rakouska, Německa, Holandska, Slovenska, Polska a Dánska), ale samozřejmě i profesionální týmy z Čech. Zde už se cítíme být součástí skvělé atmosféry, na které má hlavní podíl ředitel závodu pan Jan Hájek s realizačním týmem. 

O týden později nás čeká parádní dvojzávod doma v Krásné Lípě a České Kamenici, které se jedou jako součást seriálu Škoda Cup, ale také je v dopoledních hodinách budou provázet závody amatérů Peklo Severu Road. Pokud vše vyjde, představíme se jak v dopoledních, tak i odpoledních závodech. Tyto dva závody jsme si vyzkoušeli v minulém roce a jejich úroveň se nám moc líbila. Jejich hlavní pořadatelkou je rodačka z Rumburku paní Simona Davídková, která je nejen mezinárodní rozhodčí, ale i naší kamarádkou. Jsme tu doma a tak uděláme vše proto, abychom se představili co možná nejlépe. Nutno dodat, že ani zde to nebude jednoduché. I v minulém roce se na startu představili skvělí závodníci, jak mezi profíky, tak amatéry. Budeme potřebovat místní fanoušky, tak je to pozvánka pro známé a kamarády, kteří ještě nemají program na 20. 4. v Krásné Lípě a 21. 4. v České Kamenici.