Sportovní odpoledne v Plzni na Rapidu odstartovala nejdříve mládež v kategoriích starší žáci, kadetky a kadeti, juniorky. Závod se jel opět jako Velká cena Roman Kreuziger Cycling Academy.

Po mládežnických kategoriích odstartoval závod elite na 60 km. Startovní pole se drželo pohromadě a body se dělily v jednotlivých bodovacích spurtech. Tým Sparty šel do závodu naladěný z víkendového pohárového vítězství a souboj o vítězství tentokrát rozjel na dvou frontách, kdy perfektně jezdícímu Habermannovi sekundoval v koncovkách i stájový kolega Jan Ryba.

Celý závod jako by se tentokrát hledali jezdci Boubalova týmu Hello CTW, kdy si nemohli zvyknout na černou barvu lídra a Boubal tak bral nakonec až 6. místo celkového hodnocení.

Vyzdvihnout tentokrát musíme výkon Pavla Kelemena (Team Dukla Praha), který se skvěle orientoval v koncovkách a bez pomoci týmu vybojoval třetí místo.

Parádně jel i Petr Fiala (Topforex –ATT Investments Pro cycling Team), který se dokázal vklínit mezi souboje dvou týmů a obsadil 4. místo.

Na prémiích Bageterie Boulevard prestige (soutěž aktivity) opět zářil aktivitou Richard Habermann (AC SPARTA PRAHA) a upevnil si pozici v měsíci červnu i v této soutěži.

Ženám kralovala ve spurtu Hana Heřmanovská (SaF Zésseng/ASC-Immo Losch). Juniory vyhrál Maximilian Kerl (AUTHOR TEAM STUPNO). Kategorii Masters jezdce nad 40 let Petr Ruman (Cyklo Atom)

Richard Habermann v cíli: „Rozjeli jsme to na dvou frontách, škoda že v pondělí bylo volno jinak bych určitě někde závodil. Teď si dám volno a v neděli mě čeká Mistrovství ČR na Slovensku.“

Další díl Giant Ligy 2021 pokračuje 22. června v Plzni, ve sportovním areálu SK RAPID.

loading...

Velká cena  Roman Kreuziger Cycling Academy

 

Starší žáci 16,5 km

  1. místo Daniel Kuběna (Akademie cyklistických sportů) 11b

Kadetky 16,5 km

  1. místo Adéla Marková (Dukla Praha) 12b

Kadeti 33 km

  1. místo Miroslav Vlček (Roman Kreuziger Cycling Academy) 43b

Juniorky 33 km

  1. místo Simona Spěšná (MS BIKE ACADEMY RACING)