Rýžové koláčky

11.11.2019 | Jiří Vlasák, foto: EF Education First

Rýžové koláčky

Většina cyklistů, kteří se snaží provozovat cyklistiku na výkon, řeší i stravování během jízdy. Z kuloárů špičkových týmů uniká informace, že jejich chlapci dostávají v taštičkách různé speciality, vyrobené týmovými kuchaři. A mezi nejznámější patří rýžové koláčky. Tady je recept.

SUROVINY: 4 hrnky vody, 2 ¼ hrnku bílé krátkozrnné rýže, 2 ½ hrnku plnotučného smetanového sýra, 2 lžíce cukru, 2 lžíce roztaveného kokosového oleje, 1 čajová lžička vanilkového extraktu

POSTUP

Smíchejte vodu, rýži, cukr a kokosový olej a nechte vařit. Do uvařené rýže vmíchejte smetanový sýr a vanilku. Do rýže lze v této chvíli přidat podle chuti a možností různé koření, ovoce, čokoládu, ořechy atd. 

Upravte do pekáče s vyšším okrajem, nechte vychladnout a uložte nejlépe přes noc do lednice. Potom naporcujte a jednotlivé díly můžete balit např. do alobalu a šup s nimi do zadní kapsy dresu. 

Ostatní ponechte v lednici, mělo by vydržet asi čtyři dny. 

Recept neberte dogmaticky, ingredience lze obměňovat dle osobních preferencí či dostupnosti v průběhu sezóny. Např.: 

  • Čerstvé borůvky + kousky tmavé čokolády (72% kakaa nebo vyšší)
  • Nakrájený banán + arašídové máslo + kakao
  • Sušené brusinky + čerstvá pomerančová kůra + kousky bílé čokolády
  • Sušené třešně + čerstvá citronová kůra

Diskuze k článku

Pro přidávání příspěvku se prosím přihlaste